Word lid!
14 mei 2015

ComOOK helpt ouders bij communicatie en contact met hun kind

In juni gaat een nieuw programma ComOOK van start in Gelderland, Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Dit programma biedt ondersteuning aan ouders van jonge kinderen (vanaf 1 tot 4 jaar oud) met een beperking of andere problemen in de ontwikkeling.

Jonge kinderen leren communiceren en taal door het contact met hun ouders. Maar als een kind een beperking heeft of anderszins in zijn/haar ontwikkeling wordt bedreigd, kan de groei van dit contact tussen ouder en kind in de knel komen. Want hoe houd je oog voor de mogelijkheden en kansen ondanks de beperkingen van je kind? Hoe maak je het beste contact en hoe stimuleer je communicatie? Communicatie Ondersteuning voor Ouders van Kinderen met een beperking (ComOOK) is een oplossing die Milo biedt.

 

Nieuw programma in juni van start

In juni 2015 gaat een nieuw ComOOK programma van start in de regio Gelderland, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Groningen.


Dit programma richt zich op heel jonge kinderen (vanaf 1 jaar oud tot 4 jaar oud) en hun ouders of verzorgers. Het betreft zeer jonge, in hun ontwikkeling bedreigde kinderen. Het kan hierbij gaan om aangeboren of verworven stoornissen en ziekten, zoals Down Syndroom, Angelman Syndroom, Rett Syndroom. Het ComOOK programma bestaat uit circa 12 huisbezoeken en een 3-tal workshops voor ouders met het multidisciplinaire Milo-team. 


Zie ook www.stichtingmilo.nl.

 

Financiering

Financiering vindt plaats via de Zorgverzekeringswet.

 

 

Meedoen?

Indien je geïnteresseerd bent, dan kun je een e-mail te sturen naar gernascholte@stichtingmilo.nl. Wij nemen dan contact met je op om het programma en de mogelijkheden voor jou en je zoon of dochter te spreken.

 

 

Reacties van ouders

Wij hebben ComOOK als heel prettig ervaren. Eindelijk de bevestiging gekregen dat we veel meer uit de communicatie kunnen halen met onze dochter Bente. Het maakt ook de dagelijkse rituelen weer leuker. Het is dan ook zo fijn dat we dit met een gezellig, enthousiast team mogen doen. De stapjes die worden genomen gaan geleidelijk met een positieve benadering. Er worden allerlei com- municatiemiddelen uitgeprobeerd. Je ziet het kind groeien, zo mooi!!! Prettig dat het gefilmd wordt, het is heel leerzaam en leuk om terug te kijken. Een verrijking voor het contact tussen ouder en kind en de directe omgeving! (Tamara van Roden)

 

Sinds wij met ComOOK zijn begonnen zit Esmée nog beter in haar vel. Wij leren Esmée beter begrijpen en hebben ook de indruk dat Esmée ziet dat wij proberen haar te begrijpen. Zij doet dan ook haar best om ons te helpen. Op deze manier proberen wij er samen achter te komen wat Esmée ons wil vertellen. Ook de verschillende film- opnames maken ons weer bewust van het feit dat Esmée ons veel vertelt en wij niet alle signalen zien en dat wij derhalve ook buiten het zich voor- doende plaatje moeten denken en kijken. Bedankt voor jullie hulp en deze mogelijkheid. (Wendy, Patrick, Esmée en Chris Janssen)

 

Naar overzicht

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden