Word lid!
21 maart 2017

Even voorstellen: Janneke Hazelhoff

Sinds 1 oktober 2016 werkt Janneke Hazelhoff vanuit de BOSK en VUmc als projectmanager aan het opzetten van een landelijk CP register. Ze stelt zich even voor.

Foto van Janneke HazelhoffHet CP register wordt een bron van informatie over cerebrale parese. In een grote database verzamelen we gegevens van mensen met CP en hun behandelingen. Op basis van deze gegevens kunnen we vervolgens de behandelingen verbeteren. En we kunnen erachter komen voor wie welke behandeling het beste werkt.

 

Het langetermijndoel van het CP register is dan ook om de kwaliteit van zorg voor mensen met CP te verbeteren. Dat de BOSK intensief betrokken is bij het opzetten van dit register, is niet meer dan vanzelfsprekend. Een groep mensen met CP denkt mee over de invuling. Momenteel zijn we hard bezig met het voorbereidende werk, zoals de inrichting van een ICT platform.

Mens en maatschappij

Het is voor mij een eer om dit register te mogen opzetten. Juist omdat goede zorg en participatie zo belangrijk zijn voor mensen met CP. Zelf heb ik het geluk gehad gezond ter wereld gekomen te zijn. Ik kreeg alle mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Dat gun ik iedereen, juist diegenen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

 

Het is daarom ook dat ik in mijn werk altijd op zoek ga naar omgevingen waar ik bij kan dragen aan betere kansen voor mensen. Zo heb ik bijvoorbeeld theaterworkshops georganiseerd voor kinderen in asielzoekerscentra, die een geïsoleerd leven leiden. En heb ik acht jaar lang bij Kansfonds gewerkt, waar ik prachtige initiatieven mocht ondersteunen voor mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben. Werken bij de BOSK past dus helemaal in mijn straatje!

 

Naar overzicht