Word lid!
1 juni 2016

Lianne stelt zich voor

Hallo, ik ben Lianne Ketelaar en sinds kort heb ik de mooie leeftijd van 30 jaar bereikt. Sinds 2 jaar ben ik coördinator van het ervaringsteam cerebrale parese van de BOSK en sinds vorig jaar werk ik bij de BOSK om van Steptember een succes te maken.

 

Als afgestudeerd maatschappelijk werker streef ik er naar om iedereen zo goed mogelijk te laten meedoen in de samenleving. Sommige mensen hebben daar hulp bij nodig. Dat zie ik ook terug onder de diversiteit van de mensen met cerebrale parese. Waar de een –ogenschijnlijk- makkelijk door het leven fietst, zijn bij de ander de beperkingen erg merkbaar en zichtbaar. CP is de meest voorkomende handicap binnen de kinderrevalidatie, per dag wordt er 1 kind met CP geboren. De gevolgen daarvan kunnen enorm zijn, maar er is ook nog zoveel mogelijk! Dit laten mensen met cerebrale parese elk op hun eigen manier weer zien.


Dat bewegen zeker wel mogelijk is, dat laten onze ambassadeurs ieder jaar weer zien. Ik ben blij dat ik de ambassadeurs mag ondersteunen. Ook dit jaar zullen er weer ambassadeurs zijn, die zich vrijwillig inzetten, zowel landelijk als regionaal. Landelijk zijn het de gezichten van de actie, regionale ambassadeurs helpen in de regio om bekendheid te creëren zowel via social media of via hun eigen netwerk. We proberen iedere leeftijdscategorie en hun familie te vertegenwoordigen.
Met de opbrengst van Steptember zijn al meerdere dingen bereikt. Zo is er de starterskit voor ouders ontwikkeld, maar is er ook een congres gehouden voor volwassenen met CP.


Steptember is er dus voor iedereen, voor jong tot oud. Voor mensen met en mensen zonder CP, maar vooral voor mensen die lekker van bewegen houden! Het is dus een win-win-win situatie: Bewegen, lekker fit worden en daarbij jezelf en anderen steunen, wie wil dat nou niet?

 

 

 

Naar overzicht