Word lid!
21 februari 2018

NTZ-Kennismiddag

Op 22 maart vindt de tweede NTZ-Kennismiddag plaats. Doel van de bijeenkomst is ontmoeting en kennisuitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in de zorg voor en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en ouders/verzorgers. Tijdens de bijeenkomst wordt de Ds. Vissscherprijs uitgereikt aan de schrijver van het beste proefschrift over de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sprekers NTZ-Kennismiddag

Keynotespreker tijdens deze middag is Diederik Samsom, bekend als voormalig Tweede Kamerlid en partijleider van de PvdA. Een van zijn twee dochters heeft een beperking. Prof. dr. Xavier Moonen en prof. dr. Petri Embregts vertellen over het meest recente onderzoek naar onderbouwde en cliëntgerichte zorg aan mensen met een verstandelijke beperking; wat weten we ervan, en hoe organiseer je het?

 

Ds. Visscherprijs

Tijdens de NTZ Kennismiddag geven de genomineerden voor de Ds. Visscherpijs een presentatie over de belangrijkste uitkomsten van hun onderzoek en de implicaties daarvan voor de zorg. De genomineerden (op alfabetische volgorde) zijn:

 

  • Dr. Gustaaf Bos, Antwoorden op andersheid. Over ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in omgekeerde-integratiesettingen
  • Dr. Noud Frielink, Motivation, well-being, and living with a mild intellectual disability.A Self-Determination Theory perspective
  • Dr. Joanneke van der Nagel, Is it just the tip of the iceberg? Substance use and misuse in inidividuals with Intellectual Disability (SumID)

De genomineerden geven een presentatie over de belangrijkste uitkomsten van hun onderzoek en de implicaties daarvan voor de zorg.

 

Programma NTZ-Kennismiddag

 

12.30 - 13.00 uur
Ontvangst met koffie/thee en belegde broodjes
13.00 uur - 14.15 uur
Welkom door Wil Buntinx, hoofdredacteur NTZ en dagvoorzitter
Lezingen door Xavier Moonen en Petri Embregts

 

14.15 - 14.30 uur
Pauze

 

14.30 - 15.20 uur
Ds. Visscherprijs door Ad Lansink, voorzitter bestuur Ds. Visscherfonds
Korte presentaties door de genomineerden

 

15.20 - 15.50 uur
Keynote spreker Diederik Samsom
15.50 - 16.10 uur
Uitslag en uitreiking Ds. Visscherprijs 2018
16.10 - 16.15 uur
Afsluiting
16.15 - 17.00 uur
Borrel

 

Locatie
1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA 's-Hertogenbosch

 

Aanmelden
Wil je deelnemen? Schrijf je dan snel in.

Naar overzicht