Word lid!
22 januari 2018

RaceRunning in Amersfoort van start

Ken jij het al: RaceRunning? RaceRunning is een gloednieuw, paralympisch atletiekonderdeel. En vanaf maart 2018 start bij Atletiek Vereniging Triathlon in Amersfoort een nieuwe RaceRunninggroep. Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren (vanaf ongeveer 6 jaar) met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven (soms) een rollator of rolstoel gebruiken.

Ben jij geïnteresseerd in RaceRunning, ken je iemand die mee wil doen, of wil je zelf graag meedoen? Meld je dan nu al aan via racerunning@avtriathlon.nl, dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en weet je zeker dat je kunt meedoen vanaf de start!

Wat is RaceRunning en voor wie is het geschikt?

De racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De racerunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese of spina bifida) die in het dagelijks leven vaak een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is RaceRunning een prima mogelijkheid om toch te kunnen sporten. En het is hartstikke leuk om te doen!

Kennismakingsworkshop in maart 2018!

RaceRunning start maart 2018. De feestelijke aftrap is donderdag 15 maart om 19.00 uur op de Atletiekbaan in Amersfoort Schothorst. Een afvaardiging van RaceRunning Nederland komt dan naar de atletiekbaan om een presentatie en een workshop te geven. De workshop is bedoeld voor potentiele racerunners en hun familie, toekomstige trainers, alle enthousiaste leden van AtletiekVereniging Triathlon en iedereen die meer wil weten over RaceRunning. Racerunners zijn aanwezig, die kun je dus direct al uitproberen! De initiatiefnemers van Racerunning Amersfoort zijn: Gabrielle van Asbeck (kinderfysiotherapeut Soesterweg Amersfoort) Henriëtte Stemerdink (foto).

Trainingsperiode maart- juni 2018

Na de workshop gaan de échte trainingen van start. Je gaat wekelijks 1 uur trainen op de atletiekbaan. Zo word je al snel handiger met de racerunner, je uithoudingsvermogen wordt beter en misschien ga je steeds een beetje sneller. De dag en tijd van de training is nog niet vastgesteld.

In juni wil de atletiekvereniging met de RaceRunninggroep meedoen met de Hamersveldloop.

Gratis meetrainen van maart - juni

Deelname aan de workshop en aan de trainingen in de periode maart-juni is gratis.

Meer weten of aanmelden

 Initiatiefnemers: Gabrielle van Asbeck (kinderfysiotherapeut Soesterweg Amersfoort) Henriëtte StemerdinkKen je iemand die graag zou willen meedoen met de workshop en/of met de trainingen? Geef dan vooral deze informatie door en kijk op de Facebook-pagina (nieuw venster) van Racerunning Amersfoort. Of misschien wil je zelf meer informatie? Stuur dan gauw een mail naar racerunning@avtriathlon.nl.


Naar overzicht