Word lid!
6 juni 2016

The sitting chef - Annemarie Postma

Wie kent voormalig model en schrijfster Annemarie Postma niet? Als ervaringsdeskundige op het gebied van een zittend leven heeft zij een boek geschreven over voeding.

Gezonde voeding is van levensbelang bij de preventie van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressiviteit door een zittende (sedentaire)leefstijl. De gevaren van te veel zitten (sedentair gedrag) worden door de wetenschap tot op heden uitsluitend benaderd vanuit het gebrek aan beweging. Annemarie Postma brengt hier met The Sitting Chef voor het eerst verandering in, door de introductie van een nieuw voedingsmodel.

 

Kris Verburg, arts en auteur van de Voedselzandloper, noemt Annemarie Postma een zitveteraan en zegt over haar: "Postma zit ruim 36 jaar in een rolstoel en is nog altijd gezond, energiek en slank. Hierdoor is zij het levende bewijs dat een uitgekiend model met gezonde voeding daadwerkelijk een antwoord biedt op de gevaren van te veel zitten en een sterk, gezond lichaam en vitale geest tot gevolg heeft. The Sitting Chef is dan ook een uniek boek".

 

Het Sit Smart - voedingsmodel, gebaseerd op 10 principes, is ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en jarenlange persoonlijke ervaring en studie door Annemarie Postma. Van kinderen, jong volwassenen tot ouderen, allen ondervinden direct de positieve gevolgen van haar voedingsmodel, waarvoor inmiddels ook al internationaal belangstelling bestaat. Met de 80 heerlijke recepten is het niet moeilijk om dit gezonde voedingspatroon toe te passen in je dagelijks leven. Annemarie Postma gebruikt gezonde voeding als discipline en medicijn tegen de gevolgen van een zittend leven. Annemarie  zegt hierover: "Bewegen is belangrijk. Maar met gezonde voeding is veel, zelfs meer, te bereiken op weg naar een actieve en gezonde leefstijl voor iedereen die vele uren per dag zit". Kortom, een waardevol boek voor mensen met een sedentair leven én hun omgeving!

 

 

 

 

 

Naar overzicht