Word lid!
12 juni 2018

Meer baclofenpompen bij kinderen met CP

Vandaag heeft VUMC de BOSK laten weten dat het in 2018 minimaal het aantal pompen als in 2017 zal plaatsen bij kinderen met CP. Voor deze kinderen betekent dit een enorme verbetering van hun kwaliteit van leven.

De lobby van de BOSK heeft daarmee effect gehad. Vorige maand trokken wij aan de bel omdat er in Nederland vrijwel geen baclofenpomp meer werd geplaatst bij kinderen met cerebrale parese. De wachtlijst bij VUMC, het belangrijkste ziekenhuis voor deze pompen, groeide razendsnel.

De BOSK is erg blij met het besluit van het VUMC. Voor sommige kinderen met cerebrale parese is de baclofenpomp de enige interventie die een oplossing biedt voor ernstige spasticiteit en/of dystonie. 

Naar een structurele oplossing

Daarnaast gaat VUMC met de zorgverzekeraars in gesprek om vanaf januari 2019 een structurele oplossing te kunnen bieden. Dit najaar heeft de BOSK daarover opnieuw contact met verzekeraars en ziekenhuis.

Meld ons je problemen 

Om de vinger aan de pols te kunnen houden, vragen wij mensen ons op de hoogte te houden van problemen die ze ervaren met het wachten op de plaatsing van pompen. Meld dit aan de BOSK: info@bosk.nl

Naar overzicht