Word lid!
3 juni 2019

Beslist Samen 2.0: betere begeleiding bij keuzes behandeling van schisis

Schisis Nederland denkt als vereniging van en voor mensen met schisis mee in het landelijke project 'Beslist Samen 2.0 '. In dit project werken we samen met een aantal ziekenhuizen en schisisteams aan verbetering van het proces waarbij zorgverleners, kinderen en jongeren met schisis en hun ouders samen beslissen bij keuzes in een behandeling. We zoeken hiervoor nog panelleden.

Uit het eerste deel van het project 'Beslist Samen' kwam naar voren dat informatie nog beter afgestemd kan worden op patiënten en dat zorgverleners nog beter getraind kunnen worden in vaardigheden die te maken hebben met samen beslissen.

Daarom wordt er in het vervolg van het project nu gewerkt aan het realiseren van een dashboard waar patiënten duidelijke informatie vinden die voor hen van toepassing is. Ook worden zorgverleners extra getraind om in de spreekkamer informatie over keuzes zo goed mogelijk terug te koppelen aan patiënten.

Help jij mee?

Om ook echt de stem van kinderen en jongeren met schisis en hun ouders te laten horen stelt Schisis Nederland een panel samen van jongeren met schisis en ouders van kinderen met schisis. Zij zullen gedurende het project een aantal keer bij elkaar komen en advies geven over hun wensen en ervaringen met betrekking tot samen beslissen in de spreekkamer. Geïnteresseerd om mee te doen? Mail dan naar maureen@bosk.nl

Naar overzicht