Word lid!
21 juni 2019

Brief aan de ministers: haal financiering onderwijs voor EMB-kinderen uit passend onderwijs

EMB Nederland heeft de ministers van VWS en OC&W verzocht de financiering van het onderwijs aan ernstig meervoudig beperkte kinderen uit het passend onderwijs te halen.

Het regeerakkoord is al ruim twee jaar oud en helaas wordt de problematiek rondom de financiering van het Onderwijs & Zorg voor ernstig meervoudig beperkte kinderen nog steeds niet opgepakt.


Door gebrek aan besluitvorming worden ouders, maar ook de instellingen voor speciaal onderwijs, belast met het constante 'kastje naar de muur'-verhaal.

 

EMB Nederland vraagt de ministers met klem de financiering van het onderwijs aan ernstig meervoudig beperkte kinderen uit het passend onderwijs te halen.

Daarbij verzoekt EMB Nederland de ministers dringend om de speciaal onderwijsinstellingen de opdracht te geven om samen te werken met zorginstellingen (realiseren van onderwijszorg groepen) en met de NSGK (om meer samen naar school klassen te gaan opzetten). Speciaal onderwijsinstellingen krijgen hiermee duidelijkheid over hun financiële mogelijkheden, en kunnen zich volledig richten op hun primaire taak: het geven van onderwijs.

 

Lees: AO Passend Onderwijs d.d. 26 juni 2019, over Onderwijs en Zorg voor Ernstig Meervoudig
Beperkte kinderen

Naar overzicht