Word lid!
17 januari 2019

Input gevraagd voor Checklists Meervoudig Ondersteund EMB Pubers

Ouders van pubers met een ernstig meervoudige beperking blijken een behoefte te hebben aan ervaringsdeskundigheid over deze leeftijdsgroep. De BOSK wil die deskundigheid verzamelen met checklists. We vragen ouders mee te denken over de inhoud van die checklists.

Ouders van pubers met EMB (10-25 jaar) gaven naar aanleiding van het reeds beschikbare programma Meervoudig Ondersteund (0-4 jaar) aan dat er ook bij hen behoefte is aan ondersteuning vanuit ervaringsdeskundigheid door middel van films, checklists, interviews en online informatie. In een eerdere fase hebben we gesproken met ervaringsdeskundige ouders en professionals, en op basis daarvan zijn acht thema's geïdentificeerd.

Tips, handvatten en adviezen

Momenteel zijn we bezig hiervoor de checklists te ontwikkelen. Deze praktische checklists zullen tips, handvatten en adviezen bevatten. Hiermee hopen we dat je als ouder van een puber met EMB inzicht krijgt in zaken die geregeld moeten worden, je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden en je meer bewust bent van wat je wil en nodig hebt in je zoektocht. 

Online formulier

We vinden het belangrijk om jullie stem hierin mee te nemen en waarderen het als jullie willen meedenken over de inhoud van de checklists. Zodat het echt een product wordt van ouders voor ouders. Door middel van een online formulier (nieuw venster), kun je per thema aangeven wat voor jullie, als ervaringsdeskundige ouders, belangrijke zaken waren om te regelen, aan te denken, of om op die bepaalde manier te doen.

 

Graag nodigen we jullie dan ook van harte uit om jullie suggesties/ideeën/ervaringen in te vullen (nieuw venster). Op basis van de reacties die we ontvangen stellen we de uiteindelijke checklists op. 

Dank! Voor vragen kun je Marike Willems van de BOSK mailen: marike@bosk.nl

Naar overzicht