Word lid!
7 februari 2017

EMB congres 2017

Op 23 maart 2017 is alweer de zevende editie van het EMB congres, met dit jaar als thema van de dag: ‘In balans’. Het EMB congres is hét jaarlijks terugkerende evenement van het Platform EMG, waar professionals en ouders elkaar ontmoeten en actief kennis kunnen delen.

In balans

In Balans. In de breedste zin van het woord. Denk onder andere aan gezondheid, familie, professionals en overheid.

 

Workshop Meervoudig Ondersteund - Meet the Parents

BOSK richt zich met Meervoudig Ondersteund op ouders van jonge kinderen die een ernstige meervoudige beperking hebben. Het krijgen van een kind met een ernstige meervoudige beperking is enorm ingrijpend. Ouders van jonge kinderen die ernstig meervoudig beperkt zijn krijgen te maken met heftige emoties én moeten onverwacht en zonder enige kennis de zorg en ondersteuning van hun kind regelen. Ouders moeten zich sterk genoeg voelen om de regie over de zorg in eigen hand te nemen, terwijl ze ook te maken hebben met hun eigen emoties, en de praktische en financiële impact ook dikwijls groot is. De BOSK, als vereniging voor mensen met een meervoudig complexe handicap, weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je je als ouder gesteund weet in een fase van onzekerheid die niemand kan wegnemen.

In deze workshop komen de producten van Meervoudig Ondersteund aan bod, de films, checklists, informatie, en ouders voor ouders. Al deze producten zijn samen met ouders ontwikkeld, omdat juist deze ervaringskennis van grote toegevoegde waarde is. Deze workshop wordt gegeven samen met twee ouders: Alies Kap, moeder van Laura, en Wikke Kuller, moeder van Jip. Zij vertellen over hun eigen ervaringen, waar liepen zij tegenaan, en wat kan er in hun ogen beter. Uiteraard kunnen er ook vragen aan deze ervaringsdeskundige ouders worden gesteld. www.bosk.nl/meervoudigondersteund

 

Wie

Iedereen die professioneel of persoonlijk betrokken is bij kinderen, jongeren of volwassenen met EMB. Denk aan: ouders, (ambulant) begeleiders, leerkrachten, logopedisten, gedragsdeskundigen, intern/coördinerend begeleiders, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, muziekbegeleiders en -therapeuten.

Waar

Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Stationsplein 1
8011 CW Zwolle
Nederland

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor het EMB congres 2017. Ouders van een kind met EMB kunnen zich aanmelden met korting. Als ouder krijg je korting en betaal je €40,- in plaats van €175. Bij het eerste invulveld 'Ik schrijf mij in', kies je bij 'selecteren' voor 'Als ouder van een kind met EMB en betaal €40,-'.

 

Voor meer informatie en het programma van het EMB congres 2017 kun je terecht op de website www.embcongres.nl

 

Naar overzicht