Word lid!
4 september 2019

Steptember: Erik Scherder geeft aftrap voor sponsoractie voor cerebrale parese

Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder heeft op woensdag 4 september officieel het startsein voor Steptember gegeven. Hij deed dit door samen met Elinde, een meisje met CP, de Amsterdamse effectenbeurs te openen door middel van een gongslag. Tijdens de actie zetten deelnemers elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese (CP).

Scherder luidde de bel met de 8-jarige Elinde, die CP heeft. Scherder is als ambassadeur aan de actie verbonden. "Voor mensen met cerebrale parese is bewegen topsport", legt hij uit. "Juist omdat het hen vaak moeite kost om te bewegen. Ik vind het mooi om te zien dat zoveel mensen meedoen aan Steptember en zich laten sponsoren. Met het opgehaalde geld kunnen we onderzoek doen, ouders van kinderen met CP ondersteunen, producten ontwikkelen en voorlichting geven." Bekijk hier het filmpje.

 

Bekende Nederlanders met CP zijn onder anderen NPO-coryfee en nieuwslezer Matijn Nijhuis en oud-Lingo-presentatrice Lucille Werner. De eerste dag van Steptember is dinsdag 3 september. Tot en met maandag 30 september zetten meer dan 6500 deelnemers elke dag 10.000 stappen. De actie mag zich nu al verheugen op een recordaantal deelnemers: meer dan 8000. Beursmaatschappij Euronext is een van de deelnemende bedrijven, terwijl ook een groot aantal gemeentes, waaronder Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Leeuwarden, Wijk bij Duurstede en Noordwijk meedoen.

Een deelnemer of team sponsoren? Dat kan hier

 

 

Bron: Welingelichte kringen (nieuw venster)

Naar overzicht