Word lid!
5 februari 2019

Rehab Academy: opleiding voor volwaardig meedoen in de samenleving

HandicapNL en de Rehab Academy helpen de komende twee jaar ruim dertig mensen met een fysieke beperking de regie op hun leven terug te krijgen. In de praktijk blijkt namelijk dat ‘reguliere’ revalidatie in een kliniek vaak te weinig toekomt aan het volwaardig terugkeren en meedoen in de samenleving.

Tijdens de opleiding op de Rehab Academy, een initiatief van Stichting Revalideren is Leren, blijkt dat de praktijk in de maatschappij de beste leerschool biedt. Reden temeer voor HandicapNL om het initiatief van de Rehab Academy volmondig te steunen.

Inge en Coen Vuijk, oprichters van de Rehab Academy, zien dat in toenemende mate revaliderende mensen zonder reëel perspectief naar huis worden gestuurd. Ondanks dat ze tevreden zijn over de revalidatie, ervaren ze thuis pas wat het leven met een beperking écht inhoudt.

 

Vandaar dat Inge en Coen deze speciale opleiding zijn gestart. Zodat mensen met een fysieke beperking extra kennis, ervaring en inzichten krijgen, die eerder tijdens het revalidatietraject ontbrak.

 

Lees meer op de website van Handicap.nl (nieuw venster).

 

Naar overzicht