Word lid!
16 april 2018

ecjongperspectief.nl helpt bij vragen over studie en werk bij een handicap

Ervaringscentrum Jong Perspectief (afgekort ECJP) is een initiatief voor en door jongeren, in het leven geroepen voor alle jongeren met een beperking of chronische aandoening. ECJP vindt het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van alle voorzieningen en regelingen rondom studie en werk. Marian met reuma en PDSvertelt over haar ervaringen met ECJP.

Marian (22, reuma& PDS): ‘Met het advies van ECJP hoefde ik niet te stoppen met mijn studie!’ “Vanwege mijn recente diagnose reuma had ik steeds meer moeite om naast mijn studie nog te werken. Maar zonderwerk kon ik mijn huur niet betalen! Veel banen zijn voor mij niet te doen, omdat ik veel last heb van vermoeidheid en pijn in mijn gewrichten.”  

"Verder dan alleen je ziekte"

Marian vertelt verder “Leven met een chronische aandoening gaat veel verder dan alleen mijn ziekte. In het ziekenhuis richten ze zich op de medische kant, mijn maatschappelijk werker kijkt of ik wel lekker in mijn vel zit en de apotheker zorgt dat alle pilletjes goed samengaan. Maar ik was op zoek naar iemand die me op weg kon helpen. Misschien is er wel financiële hulp mogelijk in mijn situatie.”

Juist omdat ieder een uniek verhaal heeft is het lastig om advies te vinden wat precies bij jou past. ECJP is opgericht juist om jouw situatie individueel te bekijken en daar advies op af te stemmen. 

"Toegespitst op mijn verhaal"

Marian: “Ik merkte dat het lastig was om op internet te bepalen wat bij mijn situatie paste. Toen ik de advertentie op Facebook zag was ik meteen enthousiast. Misschien konden zij me wel verder helpen… Na wat extra vragen stuurde ECJP me tips speciaal toegespitst op mijn verhaal!” zegt Marian met een grote glimlach. “En, nu ik bij de gemeente individuele toeslag heb aangevraagd hoef ik mijn woning niet uit. Met de hulp van UWV heb ik een aangepaste baan gevonden, dus houd ik ook wat geld over. Plus, omdat ik uni doe krijg ik €1200,- terug als ik mijn studie afrond. Toch mooi meegenomen!”

Website

Ga naar ecjongperspectief.nl (nieuw venster)

Naar overzicht