Word lid!
11 januari 2018

Week indelen met plaatjes, Luuk test de Pictogenda

De Pictogenda is gemaakt voor kinderen en volwassen die baat hebben bij visuele ondersteuning van dagelijkse activiteiten. Het is meer een hulpmiddel dan een agenda. BOSK-medewerker Marike Willems testte de agenda samen met haar zoon Luuk (8 jaar, CP).

Luuk test de PictoagendaLuuk had onlangs bij therapie op school zelf aangegeven dat hij graag met een kalender wilde werken, zodat hij zelf kan zien wanneer papa en mama jarig zijn. Op een vrije woensdagmiddag zijn we er even rustig voor gaan zitten. 

Weekschema met picto's

Als eerste natuurlijk zelf zijn naam ingevuld op het eerste vel. Omdat de Pictogenda bedoeld was voor 2018, was tijdens de test in December 2017 nog niet mogelijk de agenda volledig te testen, maar wat wel al kon, en wat heel leuk was, was het invullen van het weekschema. Samen de juiste picto’s kiezen voor de schooldagen, voor de dagen dat hij met de taxi naar school gaat, ingevuld wanneer papa of mama hem brengt of haalt. Maar natuurlijk ook wanneer hij zwemles heeft en tennisles! En wanneer we frietjes eten!

Stickervellen

BOSK Magazine over de PictoagendaHet werkt heel overzichtelijk, alle picto’s staan op losse stickervellen achterin de agenda, inclusief een overzicht van wat waar staat. Naast deze (selectie van) picto’s zijn er nog veel meer picto’s online beschikbaar, die je zelf kunt printen. Ook het smiley stickervel dat erbij zit is leuk, daarmee heeft Luuk zijn leukste wekelijkse activiteiten aangegeven.

En misschien voor Luuk nog wel het meest belangrijke: zelf kunnen zien wanneer papa voor zijn werk weg moet met het vliegtuig, en dan vooral wanneer papa weer thuiskomt!

 

Bron: BOSK Magazine, december 2017

Maak kans op een gratis exemplaar van de Pictogenda

De BOSK mag een exemplaar van de Pictogenda weggeven. Vertel ons waarom jij een gratis exemplaar verdient en mail je reactie voor 1 februari naar: redactie@bosk.nl.


Meer info: pictogenda.nl (nieuw venster)

Naar overzicht