Word lid!
3 juli 2019

Nederlandse jeugddeelnemers bij RaceRunning Denemarken

Vier Nederlandse jeugd atletiekleden doen mee aan de RaceRunning Development Camp & CPISRA International Cup, tussen 7 en 14 juli in Denemarken. Racerunnen, de snelst groeiende sport onder kinderen met een beperking, is een vorm van para-atletiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een driewielloopfiets met dunne bandjes op de atletiekbaan. Tijdens het evenement vlakbij Kopenhagen komen 120 deelnemers uit 18 landen bijeen.

Vanuit Rotterdam doet de 13-jarige Colin van Tricht voor de tweede keer mee. Hoewel hij in het dagelijkse leven een rolstoel nodig heeft, racerunde hij vorig jaar op drie afstanden (100m, 200m en 400m) wereldrecords. Davey Postma (15) komt uit Assen en doet voor het eerst mee, net als de Haagse Femke Hoogelander (13) en Ikar Klem (12). Zij hebben tijdens het Nationaal Kampioenschap Racerunnen in Rotterdam afgelopen april al wel hun kwaliteiten laten zien. 'Het wordt vast een sportieve week, ik hoop dat we veel lol gaan hebben', aldus Femke, die de afgelopen maanden drie keer in de week op de atletiekbaan trainde.

 

Chef de Mission van dit kleine team is Harry Jan Keizer, lid van het internationale comité Racerunnen, naast zijn werk als kinderfysiotherapeut. Sylvia Dingemans, trainer bij Haag Atletiek, gaat mee als begeleider van de atleten. 'Ik verwacht dat er in Kopenhagen genoten wordt van de sport, maar ook van het internationale van het evenement', zegt Keizer.

 

Klik voor meer informatie op de link hiernaast. rr_camp2019_final_entry.pdf

 

Achter (van links naar rechts): Ikar Klem, Femke Hoogelander, Davey Postma

Voor: Colin van Trigt

Fotograaf: Daniëlle Vink Fotografie

 

 

Naar overzicht