Word lid!
16 februari 2017

Lancering online platform Ouders Centraal

Het opbouwen van een goede samenwerkingsrelatie tussen jeugdzorgprofessionals en ouders verdient structurele aandacht. Om die reden is vandaag tijdens het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp het online platform Ouders Centraal gelanceerd. Het nieuwe platform bericht over actuele ontwikkelingen, onderzoeksbevindingen en methodieken.

screenshot van de website van Ouders CentraalOuders Centraal biedt professionals die met jeugdigen werken - van baby's tot pubers en adolescenten – informatie & tools op het gebied van ouderschap en ouderschapsondersteuning.

 

Ontwikkelingen op dit gebied zijn op ouderscentraal.nl te volgen onder de knoppen wetenschap, opvoeding, stoornissen en methodieken. In een column op de site vertelt coördinator Louise van den Broek meer over achtergrond en doel van dit initiatief. Samen met Jan de Graaf is zij de gangmaker achter Ouders Centraal. Eerder lanceerden beiden het online platform Vakblad Vroeg, als aanvulling op het gelijknamige kwartaalmagazine. 

Zelf publiceren

Bezoekers van Ouders Centraal kunnen zelf direct nieuws aan de site toevoegen. Na het aanmaken van een login via de Aanmeldknop krijgt men toegang tot de knop 'Publiceren' met een korte instructie. Men kan vervolgens tekst, foto's en bestanden uploaden. Om de kwaliteit te bewaken volgt een redactionele check waarna het bericht online wordt geplaatst. 

Webshop

Bestellen van boeken en materialen over het belang van ouderschapskennis is mogelijk via de webshop op de site. Uitgeverijen met voor de doelgroep van de site geschikte materialen kunnen deze doorgeven via info@ouderscentraal.nl 

Nieuwsbrief

In aanvulling op het online platform verschijnt iedere donderdag een (gratis) digitale nieuwsbrief. Via de website kunnen geïnteresseerden zich hierop abonneren. 

Sociale media

Tot slot verspreidt Ouders Centraal nieuws via Facebook en Twitter. Een LinkedIn-platform is eveneens aangemaakt. 

Adres

Het adres is www.ouderscentraal.nl (nieuw venster) en de redactie is te benaderen via info@ouderscentraal.nl  of 06 21905843.

Naar overzicht