Word lid!
30 januari 2019

Podcastserie Levend verlies

Sinds kort is er een nieuwe podcastserie over levend verlies, de terugkerende gevoelens van verdriet en rouw die je als ouder van een kind met een beperking of chronische aandoening kunt hebben te beluisteren.

Podcast Levend verlies

Op 27 januari ging de podcast over Levend Verlies online. In de podcast praten ouders en hulpverleners over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw als je een kind met een beperking of chronische aandoening hebt.
De makers zijn Edith Raap, docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht en Odet Stabel, ervaringsdeskundige en auteur van het boek Een kind met kansen.

Wat is levend verlies

Levend verlies is een bijzondere vorm van rouw, anders dan rouw bij overlijden van een dierbare. Het gaat om chronische rouw, verdriet om een verlies dat nooit eindigt.

Waarom een podcastserie?

Edith en Odet willen meer bekendheid geven aan levend verlies en een brug slaan tussen ouders en hulpverleners. De podcastserie startte op 27 januari met een gesprek met Manu Keirse, Emeritus-Hoogleraar Verliesverwerking, die het begrip in Nederland voor het eerst heeft geïntroduceerd. Elke laatste zondag van de maand is er een nieuwe aflevering.
Hoe te beluisteren
De trailer en de eerste aflevering van de podcast levend-verlies zijn nu te beluisteren via iTunes en SoundCloud en via de website levend-verlies.nl.

 

 

Naar overzicht