Word lid!
18 juni 2019

Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken

De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is zojuist verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Dat is bekend geworden tijdens de live-uitzending van de Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1.

Rick Brink, foto: Foto: Frank van der Burg

 

Rick Brink gaat samen met een team van KRO-NCRV het komende jaar relevante onderwerpen op de politieke en media-agenda zetten om zo obstakels weg te nemen voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap.

 

Rick Brink werkt in het dagelijks leven als projectleider in de zakelijke dienstverlening. Ook heeft hij al enige jaren politieke ervaring als raadslid in de gemeente Hardenberg.


Brink vindt het belangrijk dat de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken laat zien dat hij/zij van meerwaarde is voor Nederland. "Dat kun je in mijn beleving doen door te werken aan heel concrete thema's waarmee je laat zien dat je echt een aanvulling bent op de ministersploeg zoals deze er nu zit. Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg, vind ik."

 

"Daarom wil ik bijvoorbeeld werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren. Ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden." Een ander thema waar Brink zich hard voor maakt is meer maatwerk bij de inzet van werkvoorzieningen. Hij is ervan overtuigd dat dan minder mensen langs de zijlijn van de samenleving staan."

 

Het Ministerie van Gehandicaptenzaken is een initiatief van Lucille Werner. Zij was ook een van de presentators van de live-uitzending.

 

Bron: KRO-NCRV

Naar overzicht