Word lid!
8 maart 2019

Sterker Samen EMB

Het project Sterker Samen EMB richt zich op het vergroten van de kracht en het welbevinden van gezinnen met een kind met EMB. Hoe geef je je kind met EMB een zo goed mogelijk leven? En hoe houd je je als gezin staande? Met deze vragen worstelen veel ouders van een kind met EMB.

Project Sterker Samen EMB

Sterker Samen bestaat uit drie delen. Met het project willen we het inzicht in de kwaliteit van bestaan (KvB) van gezinnen met een kind met EMB vergroten. Hoe? Door het welbevinden van de verschillende gezinsleden in kaart te brengen en na te gaan welke factoren de KvB beïnvloeden in verschillende levensfasen. In het tweede deel van het project gebruiken we de resultaten uit het eerste deel om concrete producten te ontwikkelen voor deze gezinnen en hun zorgverleners om KvB van alle gezinsleden te vergroten. Het derde en laatste deel richt zich op het beschikbaar maken van bestaande en ontwikkelde kennis voor gezinnen met kinderen met EMB. In alle fasen van het project werken familieleden van kinderen met EMB mee. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan.

 

Het netwerk van Sterker Samen EMB bestaat uit EMB Nederland (voorheen BOSK), RUG, 's HeerenLoo, Hanzehogeschool en Koninklijke Visio.

De kick-off van het project vindt plaats op 24 april. Bekijk de flyer

Nieuwsbrief

Onlangs verscheen de eerste nieuwsbrief van het project Sterker Samen EMB. De nieuwsbrief houd je op de hoogte van het project en is interessant voor gezinnen met een kind met EMB. Maar ook voor organisaties en begeleiders die ondersteuning bieden aan deze gezinnen, onderzoekers en alle andere geïnteresseerden. 

In de eerste nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:

 

  • Voorstellen projectteam
  • Save the date: kick-off (24 april van 14:00-17:00)
  • Wat houdt het project in?
  • Op de hoogte blijven, meedoen of ervaringskennis inbrengen?
  • Bepaal mee wat het logo wordt

 

Wil je de nieuwsbrief ontvangen of betrokken zijn bij het project? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Naar overzicht