Word lid!
18 december 2018

Stoma Zorgwijzer stopt

De Stomavereniging toont vanaf 1 januari 2019 geen informatie meer over de stomazorg die in de individuele ziekenhuizen wordt geboden. De Stoma Zorgwijzer is vanaf volgend jaar verleden tijd.

Waarom stopt de Stoma Zorgwijzer?

In 2017 nam het bestuur van de Stomavereniging het besluit, omdat er geen meerwaarde werd gezien in het voortzetten van de Stoma Zorgwijzer na 2018, ondanks de belangrijke rol op het gebied van kwaliteitsverbetering van stomazorg in ziekenhuizen. De Stomawijzer als informatieinstrument bleek ook niet toegankelijk voor de totale doelgroep. De Stoma Zorgwijzer wordt ook als een administratieve last ervaren. Daarom richt de vereniging haar pijlen op nieuwe speerpunten.

 

Speerpunten Stomavereniging

Het stimuleren van goede stoma(hulpmiddelen)zorg door bijvoorbeeld inbreng van de kwaliteitscriteria voor stomazorg is een van de speerpunten. In 2018 zijn de criteria uitgebreid naar de hele keten. Daarnaast lanceert de Stomavereniging begin 2019 de Stoma Wegwijzer. De online tool geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de stoma. Een ander speerpunt is de Module Stoma Hulpmiddelen

Naar overzicht