Word lid!
21 februari 2019

"Lastige ouders", theatervoorstelling over leven met een kind met een beperking

Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ op 27 maart maak je kennis met het verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Zo krijg je een inkijkje in het leven met een kind dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Affiche Lastige oudersDe voorstelling 'Lastige Ouders' is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In Lastige Ouders nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.


Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling. 

Voor wie?

Deze voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg.

Na de voorstelling is er een nagesprek waarin de spelers in gesprek gaan met het publiek en je je vragen ook aan hen kan stellen. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder genot van een drankje.

Wanneer en waar?

Theatervoorstelling 'Lastige ouders'
27 maart 2019, 20:00 – 22:00 uur
Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag

 

De toegang is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan via deze link (nieuw venster). 

Volwaardig leven

De theatertour 'Lastige ouders' is een initiatief vanuit het programma Volwaardig leven. Met dit programma wil het Ministerie van VWS de gehandicaptenzorg en complexe zorg meer passend en toekomstbestendig maken. Het ontzorgen van naasten is hier een belangrijk onderdeel van. Op 16 april speelt de voorstelling in Deventer en op 28 mei speelt de voorstelling in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl (nieuw venster).

Naar overzicht