Word lid!
29 oktober 2018

11 november: voorstelling “De Wereld van Jaz”

Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in “de Wereld van Jaz” – een unieke muzikale vertelvoorstelling voor alle kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tussen 3 en 7 jaar. Op zondag 11 november is er een try-out.

beeld van fragment van de voorstelling“Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten.”

Samen komen we er wel

De makers van de voorstelling willen de kinderen uitdagen, vanuit wat ze willen en kunnen, om contact te maken met de ander. Dromen kan en mag altijd. Als iets niet lukt, dan is dat niet erg. Samen komen we er wel! Dat is wat we de kinderen mee willen geven. Iedereen mag er zijn, ook als je ‘anders’ bent. Verschillen tussen mensen zijn juist zo leuk, dat is wat deze voorstelling op een begrijpelijke en speelse wijze laat zien.

Planeetje

Per voorstelling is er één verteller en één speler. De kinderen worden uitgenodigd te komen zitten rondom de speelvloer. Het verhaal wordt verteld met 7 kisten, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek. Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje. Deze vertellen iets over de typische eigenschappen van dat karakter. Door de speler wordt elk figuur tot leven gebracht.

Reis

Bij het eindlied is er een ‘reis’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd deel te nemen. Daarbij houden de makers rekening met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Kinderen kunnen luisteren, zingen en meedoen met bewegingen.

Op locatie

De voorstelling kan op locatie gespeeld worden. Daarbij is een minimale oppervlakte van 8 bij 8 m nodig. Voordat de spelers op locatie komen, krijg je het lied opgestuurd ter voorbereiding op de voorstelling. Meer informatie over de voorstelling vindt u op: www.devertelfabriekdordrecht.nl (nieuw venster).

Try-out

Datum: 11 november 2018 

Locatie: Theater Babel Rotterdam Eendrachtsstraat 81 (plattegrond in nieuw venster) 

Tijden: 11.00 uur (try out 1) 15.00 uur (try out 2)

Prijs: 7,50 per kind (1 ouder/begeleider gratis)

 

Bekijk ook de flyer (pdf).

Naar overzicht