Word lid!
11 november 2018

Wetenschapsprijs “Rolstoel-les voor kinderen die een rolstoel gebruiken”

Het project van studente Marleen Stol “Rolstoel-les voor kinderen die een rolstoel gebruiken” is uitgeroepen tot winnaar van de derde Klokhuis Wetenschapsprijs (NTR). Op 7 november reikte Klokhuispresentator Janouk Kelderman de prijs uit tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience.

Kinderen konden via de website van Het Klokhuis stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. Van de 7.108 stemmen gingen 1.406 stemmen naar het winnende onderzoek. 

 

Onderzoek "Rolstoel-les voor kinderen die een rolstoel gebruiken"

Artsen en onderzoekers krijgen met het onderzoek "Rolstoel-les voor kinderen die een rolstoel gebruiken" meer inzicht in hoe goed kinderen in een rolstoel kunnen rijden en of een rolstoeltraining het rolstoelgebruik verbetert. De doelgroep heeft het onderzoek gehonoreerd met de Klokhuis Wetenschapsprijs. Winnares Marleen Sol reageert op de prijs met: "Wat een mooie kans om kinderen te laten zien wat we te weten zijn gekomen tijdens dit onderzoek. Het is belangrijk dat kinderen in rolstoelen goed leren omgaan met hun rolstoel, zodat ze mee kunnen doen met andere kinderen".

 

 

Bron: NTR

Naar overzicht