Word lid!
8 oktober 2019

Zorgpad voor kinderen met CP

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Voeding, beweging en slaap zijn voor kinderen met CP heel erg belangrijk. Als een van deze drie thema’s niet optimaal is, heeft dat zijn weerslag op je kind.

Sinds begin juni staat de site www.bosk.nl/fysiekegezondheidbijCP live. Hier vind je informatie en tips van professionals en ervaringsdeskundige ouders die je net dat steuntje in de rug geven. Op 6 oktober, Wereld CP dag, hebben Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis), CP Nederland (voorheen BOSK), OuderInzicht, Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en Nutricia Research een mooie prijs binnengehaald. Zij hebben een merit award mogen ontvangen voor het zorgpad voor kinderen met CP (slaap, fysieke activiteit en voeding) met bijbehorende screening en website bij CP-Nederland (voorheen BOSK).
De prijs is uitgekozen uit meer dan honderd inzendingen uit 40 landen. Alle projecten zijn beoordeeld door een commissie met ouders van kinderen met CP, mensen met CP en wereld CP dag-organisatie leden.

 

Project 'Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met CP'

Dit driejarige zorginnovatieproject (2018-2021) vraagt aandacht voor de thema's voeding, slaap en beweging in de zorg voor kinderen met CP in de leeftijd van 0-8 jaar. Dit project vindt plaats in nauwe samenwerking met de volgende partners: Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis), CP Nederland (voorheen BOSK), OuderInzicht, Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en Nutricia Research. Voor alle betrokken collega's, zie het colofon op de site.
Het project 'Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met CP' is mogelijk gemaakt door: Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De evaluatie van de site wordt gefinancierd door een Boost Grant van het Child Health Program van het UMC Utrecht.
Het aanvullend onderzoek over de relatie tussen slaap en bewegen bij kinderen met CP wordt mogelijk gemaakt door het Johanna Kinderfonds.

 

Naar overzicht