Word lid!

Informatie

De BOSK biedt een platform waarop mensen met een handicap hun kennis en ervaringen kunnen delen. Over behandelmethodes, nieuwe (medische) inzichten, praktische hulpmiddelen. Maar ook tips over aangepaste vakanties, de gevolgen voor het gezin, regels van de overheid of juridische vragen. Kortom, alles over leven met een lichamelijke handicap.


Dat betekent dat niet alle informatie op deze website van de BOSK afkomstig is. Iedereen met een lichamelijke handicap of gehandicapt kind kan namelijk informatie op deze site delen. Regelmatig kom je hier echter het OK-stempel van de BOSK tegen (zie rechtsboven deze tekst). Als je dit BOSK-stempel ziet, is de informatie afkomstig van de BOSK en daarom begrijpelijk en betrouwbaar.


Hoe vind je de juiste informatie over leven met een handicap?

 1. Op deze website vind je een schat aan informatie van en voor mensen met een lichamelijke handicap en ouders met een gehandicapt kind. Gebruik onze zoekfunctie of kijk rond op de informatiepagina's over cerebrale parese, meervoudig complexe handicap / EMB, schisis, spina bifida of andere handicaps.
 2. Via onze infodesk. Mail of bel ons en je krijgt antwoord op je vraag van iemand die jouw situatie herkent en erkent. Van een ervaringsdeskundige die begrijpt waar jij het over hebt, omdat hij of zij in eenzelfde situatie heeft gezeten.
 3. BOSK Magazine staat vol nuttige informatie, inspirerende verhalen en mooie interviews. En onze nieuwsbrief houdt jou op de hoogte van de actualiteit.
 4. Online deelt de BOSK actuele ontwikkelingen via social media. Onze leden bloggen dat het een lieve lust is over alles wat zij meemaken in hun dagelijkse leven. Via onze facebookpagina's vinden we steun en informatie bij elkaar. En via twitter verspreidt de BOSK interessante links, inspirerende voorbeelden en pittige reacties op actuele kwesties
 5. In onze webshop vind je een keur aan folders, brochures en handboeken. Maar ook spelletjes en DVD's. Voor volwassenen, ouders, jongeren en kinderen; en voor hun zorgverleners en omgeving.
 6. Door ontmoetingen en gesprekken met mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als jij. Je vindt ze tijdens onze bijeenkomsten of in jouw buurt!


En hoe kun jij zelf informatie geven?

 1. Vul de informatie op deze site aan met jouw kennis en ervaring!
  • Je kunt op bijna elk bericht reageren via de button onderaan.
  • Heb je een interessant nieuwsbericht? Stuur ons je bijdrage via de button rechtsboven op de pagina.
  • Organiseer je een activiteit voor mensen of kinderen met cerebrale parese, spina bifida & hydrocephalus, schisis of MCG? Geef het door via de button rechtsboven op deze pagina, dan zetten we het in de agenda.

 2. Word lid van een ervaringsteam.
 3. Twitter mee over de BOSK en jouw handicap of retweet onze berichtjes. Stuur ons blogs of andere bijdragen voor onze Facebookpagina en like ons natuurlijk!
 4. Blog mee via BOSK Blog. Andere ouders met een gehandicapt kind en andere mensen met een handicap zullen jou zeker dankbaar zijn voor jouw bijdrage.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden