Word lid!

Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap

Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap

Wij maken ons zorgen over de gevolgen van de hervormingen in zorg, onderwijs en werk. Daarom zijn we het Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap begonnen. Help ons de ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap op peil te houden, en vertel ons hier jouw ervaringen.

Veranderingen vanaf 1 januari 2015

Op 1 januari verandert de zorg en ondersteuning aan mensen met een lichamelijke handicap ingrijpend. In een half jaar tijd hervormt de overheid de manier waarop wij ondersteuning krijgen om mee te doen in de Nederlandse samenleving - op school, op het werk en in de wijk. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat wij de juiste zorg krijgen. Zeker omdat de overheid bovenop de ingrijpende veranderingen stevig bezuinigt op de ondersteuning van mensen met een handicap, weet niemand waar de veranderingen goed uitpakken en waar mensen in de knel komen.

 

De BOSK neemt initiatief voor Meldpunt

"Daarom hebben wij het initiatief genomen voor het Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap. Juist kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap worden geconfronteerd met het samenspel van meerdere hervormingen," zegt Martijn Klem, directeur van de BOSK en zelf vader van een kind met een handicap.

 

Allemaal krijgen wij te maken met de hervormingen. Om in kaart te brengen waar het goed gaat en waar fout, zijn we op zoek naar jullie ervaringen. Bij het Meldpunt kunnen mensen met een lichamelijke handicap, maar ook ouders, hulpverleners en andere professionals hun ervaring delen door een korte vragenlijst in te vullen.

Op die manier krijgen wij een beeld van de gevolgen van de hervormingen. Daarmee helpen we ambtenaren, politici, zorgprofessionals en scholen. Wij geven goede ervaringen door om hun te laten zien hoe ze de hervormingen het beste kunnen aanpakken. En bij slechte ervaringen geven wij dit signal (anoniem) door, zodat zij weten dat hun ondersteuning onder de maat is.

 

Deel je ervaringen

Wat merk jij van de veranderingen in de zorg? Pakken de hervormingen slecht uit voor jou of je kind? Laat het ons weten! Of heeft jouw gemeente, school of zorginstelling de nieuwe situatie gebruikt om de ondersteuning te verbeteren? Deel je ervaringen met het Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap.

 

Hoe meer ervaringen we binnenkrijgen, hoe duidelijker onze stem naar ambtenaren, politici, zorgkantoren en scholen. Laat dus anderen weten waar ze hun ervaringen kunnen melden! Op het Meldpunt Zorg om Lichamelijke Handicap kun je met één druk op de knop mensen via een mail of via Facebook, Twitter of LinkedIn op de hoogte brengen.