Word lid!

Ontmoetingen

Hoe kun je flirten via een spraakcomputer? Zet jij op je cv dat je een handicap hebt? En hoe blijf je zelf overeind als je er elke nacht uit moet voor je kind?

Kennis en ervaringen uitwisselen is enorm belangrijk voor mensen met een lichamelijke handicap en hun omgeving. De BOSK brengt hen bij elkaar. We organiseren bijeenkomsten en activiteiten voor al onze leden of voor mensen met een specifieke handicap.

Wat voor soort ontmoetingen kun je bij de BOSK verwachten? Hieronder vind je een aantal succesnummers uit de afgelopen jaren. Wil je weten wat er binnenkort op het programma staat? Kijk dan in de agenda.

 

Voor jongeren (en hun familie)

  • Op de BOSK Metamorfosedag leren jongeren met een ernstige schisis positief met hun uiterlijk omgaan. Visagisten, kledingadviseurs en kappers geven de jongeren een totale make-over. 
  • Het 10 Plus Weekend voor jongeren met een beenprothese betekent lekker actief zijn: kanoën, zeilen, zwemmen – en lol maken natuurlijk.
  • De BOSK Winterweek is jaarlijks een groot succes. In de Oostenrijkse sneeuw leren ze onder meer langlaufen, priksleeën of zitskiën.

 

Voor volwassenen
De BOSK is er ook voor volwassenen met een lichamelijke handicap. We organiseren activiteiten als 'Let's go extreme', een dag voor volwassenen met cerebrale parese. En een middag improvisatietheater voor mensen met spina bifida en hydrocephalus.

 

Voor kinderen en ouders

  • Een groot succesnummer is de rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen met spina bifida. Keer op keer ontdekken de kinderen enthousiast dat ze meer kunnen dan ze dachten.
  • Een populair evenement is de BOSK-familiedag die we om het andere jaar organiseren. In 2013 waren er twee familiedagen rond een specifieke aandoening: het syndroom van Joubert en een aangeboren verkorting van het been.
  • Ons kampeerweekend voor ouders en kinderen met cerebrale parese is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Stokbroodjes bakken, kampvuur stoken, kletsen en spelen in een ongedwongen sfeer.
  • Hoe maak je jouw kind met schisis weerbaar? Tijdens mentale weerbaarheidstrainingen geeft een (sport)psycholoog de ouders waardevolle handvatten. De BOSK organiseert de trainingen samen met patiëntenvereniging Laposa.
  • Ouders en begeleiders wisselden ervaringen uit over het omgaan met kinderen met een meervoudig complexe handicap, tijdens een conferentie van de BOSK en het Platform EMG. De ervaringsdeskundigheid van ouders blijkt zeer waardevol voor de professionals.
  • De BOSK informeerde ouders tijdens een Landelijke dag over spina bifida en hydrocephalus: wat houdt de aandoening in, hoe kun je ermee omgaan, wat zegt recent onderzoek hierover en wat betekent de overheveling van zorgtaken naar gemeenten?