Word lid!

Rolstoelvaardigheidstraining kinderen

De BOSK organiseert samen met oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster van K-J projects de rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen. De training maakt de kinderen vertrouwder met hun rolstoel, maar vergroot ook het zelfvertrouwen en de fysieke en mentale zelfstandigheid.

  

Hieronder vind je twee mooie filmpjes van zo'n training. Eén 'lange' versie (4.19) en een 'korte' versie (1.33). Deze filmpjes geven een mooie impressie van wat de kinderen leren en hoe leuk het is! Ook ouders komen aan het woord. Kees-Jan vat de training in 3 woorden samen: "grensverleggend, uitdagend én stoer!"

 

 

 

"Zelfstandiger, handiger en trotser"

Kees-Jan van der Klooster heeft in de afgelopen jaren met veel succes rolstoelvaardigheidstrainingen aan kinderen gegeven. Zoals een moeder zei: "Na de cursus is er echt een verandering binnen ons gezin opgetreden. Onze dochter is veel zelfstandiger, handiger en trotser geworden."

Voor wie?

De rolstoelvaardigheidstrainingen zijn bedoeld voor kinderen, voor kinderen met spina bifida, cerebrale parese, maar ook andere kinderen die rolstoelgebonden zijn, zijn van harte uitgenodigd voor de trainingen.

 

Meer informatie & aanmelden

Voor vragen kun je contact opnemen met de BOSK, Marike Willems (marike@bosk.nl of 030 245 9090).

 

Om je kind aan te melden voor de rolstoelvaardigheidstrainingen vul je dit formulier in. (Let op: dit formulier is alleen voor kinderen! Voor trainingen voor volwassenen zie hieronder).

We plaatsen je dan op de wachtlijst en nemen contact met je op zodra er weer nieuwe trainingen starten en er een plekje vrij is. 

Deelname kost 62,- (voor 4 trainingen). 

 

Voor trainingen voor volwassenen verwijzen we graag door naar KJ projectsMeer info via dit formulier.

 

Fit for the Future

Ook dit onderzoeksprogramma is betrokken bij de BOSK trainingen. Zij doen voorafgaand aan de training een test (nulmeting) waarbij de rolstoelvaardigheid van het kind in kaart wordt gebracht. Na afloop van de training wordt de test herhaald. Op die manier kunnen ze de geleerde rolstoelvaardigheden goed in beeld krijgen.

 

Met steun van

De rolstoelvaardigheidstrainingen worden mogelijk gemaakt door: Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en Steptember