Word lid!
22 augustus 2016

Steptember: sport en bewegen

Zet van 1 t/m 28 september 10.000 stappen per dag en steun mensen met cerebrale parese.

In beweging voor jezelf en voor anderen: dat is Steptember

Iedereen beweegt. Je laat je hond uit, fietst naar school, naar werk of station, sjouwt de dagelijkse boodschappen naar huis en als het meezit heb je af en toe tijd voor een uurtje sport. Veel mensen willen wel meer bewegen, maar weten niet hoe of hoe zo het kunnen vol houden. Daarom is er Steptember. Of je nu sportief bent of baalt van lichamelijke activiteit, iedereen gaat vanzelf meer bewegen met Steptember. Wij gaan je helpen elke dag 10.000 stappen te zetten. Na september voel je je gezonder en blijf je bewegen. Voor mensen met cerebrale parese, zoals Janna of Mienke, is bewegen niet zo vanzelfsprekend als voor jou. Zij zijn niet de enigen. Cerebrale parese (CP) is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. CP is niet te genezen. Steptember is een eenvoudige manier waarmee jij hen kunt helpen.

 

Hoe werkt het?

Of je nu in beweging wilt komen voor jezelf, voor anderen of voor allebei: meedoen is makkelijk. Op de registratiepagina meld je je aan. Hierna sturen wij je de Steptember-kit toe met 3D-stappenteller. Tijdens de vier weken van Steptember houd je je stappen bij. Elke dag vul je de stappen en sportactiviteiten in op je eigen pagina van de website. Je legt zo niet alleen een virtuele reis af, maar kunt ook je prestaties vergelijken met die van teamgenoten, andere Nederlanders en wereldwijde deelnemers van Steptember. Dit motiveert enorm, zeker omdat wij je bovendien met tips en prijzen uitdagen om je 10.000 stappen per dag te halen. Nog leuker wordt het als je 1, 2 of 3 vrienden, collega's of familieleden vraagt om mee te doen. Je kunt teamleden tijdens de registratie uitnodigen, maar ook later op je "Mijn Team"-pagina. Zodra je via iDEAL de inschrijfkosten (€ 15 / € 7,50) hebt betaald, kun je aan de slag!

 

Waarom meedoen?

Ons doel is dat alle deelnemers na Steptember fit zijn en fit blijven. Daarnaast zamelen we met Steptember geld in voor onderzoek en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese. Hoewel we de afgelopen jaren veel hebben bereikt, wordt er nog elke dag een baby met cerebrale parese geboren en kennen mensen met CP nog veel drempels die een actief en normaal leven in de weg staan. Het is geen verplichting, maar via Steptember moedigen wij je aan om sponsors te zoeken. Dit gaat makkelijker dan je denkt: bekijk onze sponsortips maar eens. Je zult zien: na de eerste bijdragen van vrienden en bekenden, krijg je met onze ondersteuning vast de smaak te pakken.

 

Meld je vandaag nog aan bij Steptember en kom in beweging voor jezelf en voor anderen.

 

Heb je vragen, kijk dan bij de FAQ's of video's of neem contact op met het Steptember Team: steptember@bosk.nl of 030 245 9090.