Word lid!

Lianne van der Stoep

Woonplaats: Zoetermeer
Hobbies: Film kijken, naar theater, bioscoop of concert gaan, schaatsen kijken, kleuren voor volwassenen, schrijven en koken en bakken

Hallo,

Spastisch is fantastisch, dat is het zeker! Ik ben een echte optimist en saai worden, dat doet mijn leven niet. Al gaat het letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan. Sinds een aantal jaar ga ik namelijk beplakt en bezakt door het leven, omdat mijn maag en darmen een zeer complexe gebruiksaanwijzing hebben, zijn mijn stoma en sondevoedingstas Annie mijn trouwe metgezellen geworden. Ik heb de afgelopen jaren veel te stellen gehad met mijn lijf en het had ook maar weinig gescheeld of ik was er niet meer geweest. Daarom pak ik het leven met beide handen aan en probeer er alles uit te halen wat er in zit! Ik neem jullie graag mee door jullie met mijn blogs een kijkje te geven in mijn leven.

Mijn blogs

fotosessie 3

Durf jij je bloot te geven?

Cookies, je kent ze vast wel. Niet om op te eten, maar om je internetgedrag te mogen volgen. Gedachteloos klik je accepteren aan. Zo normaal vinden wij dat al. Toch zou de melding: ik accepteer privacy ook niet misstaan. Privacy is heel persoonlijk. Het is daarbij belangrijk zelf te mogen bepalen wat er met elkaar gedeeld wordt. Die keuzes zijn bij ieder mens anders en het is belangrijk dit van elkaar te accepteren en te respecteren.

Lees meer
fotosessie 3

Een déjà vu maar dan nog veel mooier!

2018 was voor mij een heel bijzonder jaar! Ik mocht tante worden. Dit was een enorm hoogtepunt voor mij. Iets wat diep van binnen altijd een wens van mij is geweest. Vanwege mijn beperking is zelf moeder worden voor mij niet reëel. Dit geeft het tanteschap extra glans. Dat het dan in 2018 niet 1 maar zelfs 2 keer gebeurde is erg bijzonder! In december gebeurde het voor de tweede keer en leek het wel op een déjà vu al wist ik heel zeker dat dit niet eerder gebeurd kon zijn. Dit was vele malen mooier!

Lees meer
fotosessie 3

Hoera een nieuwe baan: ik ben chronisch ziek!

Een chronische ziekte of beperking, daar komt veel bij kijken. Als je er zelf niet mee te maken hebt is daar geen voorstelling van de maken. Soms zou dan een meeloop-dag zoals je die hebt bij een studie of een baan fijn zijn. Het hebben van een beperking of chronische ziekte is soms een baan op zichzelf. Alleen het regelen van dingen en de vele telefoontjes die het kost staan vaak niet in de functie omschrijving. Dat is een hele uitdaging, zeker als je last van belangst hebt!

Lees meer
fotosessie 3

Waarom ik bij nieuwe schoenen aan Wendy van Dijk denk...

Nieuwe schoenen kopen... Welke vrouw wil dat nu niet? Ik ken vele vrouwen die kasten vol verschillende paren hebben staan. Het ook bij iedere shopbeurt niet kunnen laten ook nog maar een paar nieuwe schoenen te kopen. Voor mij is nieuwe schoenen aanschaffen niet zo vanzelfsprekend en de keuze is ook niet reuze! Toch is het kopen van schoenen iedere keer weer speciaal. Want iedere keer moet ik weer aan mijn lieve vriendin en Wendy van Dijk denken!

Lees meer
fotosessie 3

Gun mij het vooroordeel van de twijfel

Er wordt altijd gezegd: een eerste indruk is vaak erg belangrijk. In die paar seconden vormen mensen een beeld van je en bepalen ze wat ze van je vinden. Ieder mens doet dat. Wat nu als je een lichamelijke beperking zoals bijvoorbeeld CP hebt? Dan sta je bij voorbaat al 1-0 achter. Het oordeel is geveld en de vooroordelen zijn geboren. Het tegendeel van een vooroordeel bewijzen kost dan ook veel energie. Terwijl je de energie zo goed ergens anders voor kan gebruiken. Met CP is er namelijk ook veel mogelijk. Gun me daarom het vooroordeel van de twijfel en oordeel pas wanneer je me echt goed kent.

Lees meer
fotosessie 3

Het leven is een groot feest als je zelf de slingers ophangt!

Een aantal jaar geleden dacht ik bij veel dingen: nee dat doe ik niet, kost energie en krijg last van mijn spastische ik. Ik liet me leiden door mijn beperking. Hoe anders is dat nu? Als je een leuk leven wil, moet je zelf de slingers ophangen. Dus maak ik er zelf een feestje van! Nu is de vraag: krijg ik er spijt van als ik het niet doe? Als dat zo is, dan moet je het gewoon doen ongeacht de consequenties. Alleen zo kan ik mijn leven vullen met een heleboel mooie herinneringen!

Lees meer
fotosessie 3

Afscheid neem ik met een grote glimlach :)

Afscheid nemen is vaak niet leuk en moeilijk, maar het brengt soms ook iets moois met zich mee. Zelf heb ik door mijn beperking afscheid moeten nemen van een gezondere versie van Lianne. Maar omarm de persoon die ik nu ben en zo gaan er nieuwe deuren voor me open. De mooie herinneringen aan vroeger blijven en ik ben er nog en geniet! Daarom kan ik nu zeggen is dat het op dit moment een afscheid is met een grote glimlach!

Lees meer
fotosessie 3

Steptember here I come!

BOSK-blogger Lianne van der Stoep vindt het een sport op zich om haar grenzen te verleggen. Lianne: 'Ik ga daarom graag uitdagingen aan, "kan niet" staat niet meer in mijn woordenboek. Steptember is zo'n nieuwe uitdaging en ik ga hem aan: een maand lang 10.000 stappen per dag zetten. Wat zou het mooi zijn als het lukt!'

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.