Word lid!

Maaike Kersten

Woonplaats: Groningen
Hobbies: zwemmen, rolstoeldansen, shoppen, social media, knutselen
Interesse: Wiel&Deal

Hallo,

Ik ben Maaike en ik woon in hartje Groningen (stad). Ik woon heerlijk op mezelf in een prachtig appartement. Ben een stoere zelfstandige meid en deins niet snel ergens voor terug. Ik sta graag open en klaar voor een ander. Ik zet hierbij ook graag mijn kennis in die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Ik heb mijn eigen stichting opgericht in 2009, Wiel&Deal. Vanuit mijn stichting stel ik, samen met diverse partners, alles in het werk om studenten met een beperking een studentenleven te laten leiden die zij voor ogen hebben. Een aangepaste studentenkamer tussen 'gewone' studenten, hulp om lekker uit te kunnen gaan, te kunnen sporten etc, zorg die past bij het studentenleven (bij voorkeur geleverd door studenten die het niet erg vinden om om 4 uur 's nachts je even naar bed te helpen). Tevens ben ik de laatste maanden bezig om van deze droom/drive/passie mijn werk te gaan maken dmv een bedrijfje. In mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn leven met Spina Bifida maar vooral op weg naar mijn eigen bedrijf.

Mijn blogs

IMG_0733

Officieel van start als ZZP-er

Sinds vandaag mag ik het van de daken schreeuwen; ik ga aan de slag als ZZP-er. Achter de schermen was ik al begonnen maar er moesten nog wat zaken worden geregeld. En dat is nu eindelijk gebeurd.

Lees meer
IMG_0733

21 januari 2016; een dag om nooit te vergeten

De week van 18 januari jl. was zeer spannend voor alle Nederlanders met een beperking. Op 19 januari zou er gestemd gaan worden over het VN-verdrag voor de rechten van de mens met een handicap. Ook ik en mijn ‘collega’s van Wij Staan Op telden af tot het moment daar zou zijn. Het verdrag heeft een enorme waarde voor mensen met een beperking. Dit verdrag regelt dat mensen met een beperking op een gelijkwaardige manier mee kunnen doen met de samenleving.

Lees meer
IMG_0733

Ik sta op!

Nee er is geen wonder gebeurd. Heb mijn rolstoel nog steeds erg hard nodig. Dit is de titel van het manifest waar ik mijn bijdrage aan lever. Lees hierover in mijn nieuwe blog.

Lees meer
IMG_0733

Ik ben er nog!

Het is door allerlei omstandigheden alweer een hele tijd geleden dat ik een nieuwe blog heb geschreven. Aangezien ik toch alle oude blogs naar deze mooie nieuwe website moest verplaatsen schrijf ik meteen maar een nieuwe blog. Er is de afgelopen tijd rond Wiel&Deal veel gebeurd. Hierover lees je meer in deze blog.

Lees meer
IMG_0733

Mijn laatste loodjes wegen wel erg zwaar

Er zijn inmiddels weer twee maanden verstreken sinds mijn vorige blog. De afgelopen twee maanden heb ik door verschillende gebeurtenissen, leuk en niet leuk, geen tijd en energie gehad om een blog te schrijven. In mijn vorige blog schreef ik dat ik bezig was met afstuderen. En daar ben ik nog steeds mee bezig. Helaas ben ik veel minder ver dan ik bij het schrijven van mijn vorige blog dacht.

Lees meer
IMG_0733

Roerige tijden

Maart alweer, en tijd voor een nieuwe blog. De afgelopen weken waren behoorlijk hectisch. Mijn lichaam laat me al een aantal maanden behoorlijk in de steek. Ik ken de route in het ziekenhuis al op mijn duimpje en de afgelopen weken heb ik weer een goede opfriscursus gehad.

Lees meer
IMG_0733

2012; een jaar met veel veranderingen

Voor ik verder ga met schrijven van deze blog wil ik iedereen een spetterend 2012 wensen, dat al je dromen uit mogen komen! Eén van mijn grootste dromen wordt in ieder geval wel werkelijkheid.

Lees meer
IMG_0733

Einde in zicht

Nog 2 weken te gaan en dan is mijn stage van 10 maanden bij Lefier echt voorbij. Pff wat is die tijd snel gegaan. Maar ik kan echt zeggen dat het eigenlijk (één van) de meest leuke, leerzame, bijzondere en waardevolle periode van mijn studie en zelfs mijn leven is geweest.

Lees meer
IMG_0733

Conferentie bedreigde Zorg

Gisteren ben ik samen met mijn vader naar de conferentie ‘Bedreigde zorg’ geweest. Even na acht uur vertrokken we richting Zeist. De conferentie ging over de mogelijke afname van het aantal Spina Bifida teams in de academische ziekenhuizen omdat het aantal kinderen dat geboren wordt met spina bifida de laatste jaren, mede door de komst van de 20-weken echo, behoorlijk is gedaald. Er gingen allerlei gevoelens door mij heen toen ik dit hoorde. En ook nu ik deze blog schrijf krijg ik kippenvel van deze boodschap.

Lees meer
IMG_0733

Zomer alweer voorbij

Ik besef me dat het alweer een aardige tijd geleden is dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Dat komt omdat ik in juli niet veel bijzonders heb gedaan en in augustus twee weken op vakantie ben geweest. De tweede week van augustus heb ik al watersportend doorgebracht aan de Loodrechtse plassen.

Lees meer
IMG_0733

Kennismaking Buurtzorg en Emile.nu

Er is alweer een maand voorbij sinds mijn vorige blog. Sinds ik ben begonnen met bloggen lijkt de tijd echt heel snel te gaan. Dat komt denk ik omdat ik rond het begin van de maand een nieuwe blog moet schrijven en me er daarom heel bewust van ben dat de maand alweer (bijna) om is. Voor wat betreft Wiel&Deal zijn er twee ontwikkelingen.

Lees meer
IMG_0733

Afschaffing pgb

Het onderwerp van mijn nieuwe blog is niet echt verrassend; mogelijke afschaffing van het pgb die steeds dichterbij lijkt te komen. Wat dit gaat betekenen voor Wiel&Deal is iets wat mij dagelijks bezig.  

Lees meer
IMG_0733

Een stapje dichter bij mijn droom

Voor Wiel&Deal ben ik nog steeds op zoek naar een geschikte zorgaanbieder. Daarom vertokken mijn moeder en ik onlangs naar Amsterdam. Onze bestemming: de thuiszorgwinkel van Emile midden in de Jordaan.

Lees meer
IMG_0733

VN-verdrag niet waargemaakt!

In maart waren er wat Wiel&Deal betreft twee belangrijke evenementen. De WMO-beurs in Groningen op 9 maart en de manifestatie ‘het VN-verdrag waarmaken’ op 29 maart.

Lees meer
IMG_0733

Wiel&Deal, gewoon op kamers

Mijn allereerste blog wil ik gebruiken om jullie meer te vertellen over mijn project Wiel&Deal. Het idee voor dit project begon zo’n beetje in 2007/2008 toen ik bijna klaar was met de havo.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.