Word lid!

Karen Mee

Woonplaats: Amsterdam

Hallo,

Als moeder van Lin (5) die cerebrale parese heeft door zuurstoftekort ergens tijdens haar geboorte schrijf ik blogs voor de BOSK. Naast de zorg voor Lin en het schrijven van blogs doe ik al jaren verwoede pogingen een studie af te ronden. Dat is niet altijd even makkelijk maar mijn koppigheid houdt me gaande. Lin heeft deze koppigheid van mij overgenomen waardoor ze meer kan dan de artsen ooit dachten. We laten ons lekker niet tegenhouden door het stel wielen dat Lin heeft.

Mijn blogs

profielfoto 2

Hebben we wel genoeg gedaan?

Karen was naar het EACD, een wetenschappelijke conferentie over kinderhandicaps. Daar hoorde en zag ze veel. En er kwamen ook vragen naar boven. Heb ik het wel allemaal goed genoeg gedaan voor mijn dochter? Was ze minder gehandicapt geweest als we andere behandelingen hadden gedaan?

Lees meer
profielfoto 2

Lief kind

Wanneer je mijn dochter uitnodigt voor je verjaardag Wanneer je haar naam heel hard door de speeltuin roept Wanneer je aan onze deur staat omdat je met haar wil spelen Wanneer je in de klas altijd naast haar wilt zitten en haar een dikke knuffel geeft

Lees meer
profielfoto 2

Spalkje hier, spalkje daar, spalkjes ooooooveral

Langzaam maar zeker wordt Lin helemaal ingespalkt. Waar het er begon met één, zijn het er nu al vijf. En of we daar nou blij mee moeten zijn?

Lees meer
profielfoto 2

ze heeft gewoon dyskinetische cerebrale parese en loopt in een caddy, snap je?

Op de een of andere manier heb ik het idee dat iedereen gewoon weet wat cerebrale parese is, wat dyskinesie is en hoe het kan ontstaan. En ook dat iedereen weet waar ik het over heb als ik langzitstoel, statafel of caddy zeg. Maar het blijkt maar weer eens dat dat niet zo vanzelfsprekend is.

Lees meer
profielfoto 2

Vrijwilligerswerk: iedereen kan het

Karen en Lin worden heel vaak geholpen door andere mensen. Karen vond dat ze samen ook best eens wat terug konden doen. Gewoon, op hun eigen manier. Dus dat deden ze.

Lees meer
profielfoto 2

Alle benen in bed?

Karen was samen met Lin in de speeltuin. Lin was lekker aan het voetballen maar toen ze weer naar huis ging stelde een meisje een bijzondere vraag. Door het oog van een volwassene een gekke vraag maar voor een kind misschien heel logisch?

Lees meer
profielfoto 2

Knapperd van de Dag

Ik kreeg de vraag wat ik vind van de rubriek 'Knapperd van de dag' van de NSGK. Na daar heel lang over nagedacht te hebben kwam ik tot het volgende stuk:

Lees meer
profielfoto 2

Klaar met de 'winterslaap'!

Het lijkt net alsof ik er niet was qua bloggen. Alsof ik de laatste paar maanden in winterslaap was. En als ik eerlijk ben, had ik een lange winterslaap helemaal niet erg gevonden. Maar niks is minder waar. Met de veranderingen op de website van de BOSK liep ik een beetje vast in het overzetten van alle oude blogs en daarmee ook met de nieuwe blogs. Daardoor verscheen er een tijdje niks nieuws van me maar ik heb echt niet stil gezeten.

Lees meer
profielfoto 2

Verstoppertje spelen met een handicap

Dat verstoppertje met een gehandicapt kind dat zichzelf niet goed kan verplaatsen anders gaat dan met een ‘gezond’ kind is misschien wel te verwachten. Maar dat betekent niet dat Karen en Lin minder plezier hebben!

Lees meer
profielfoto 2

Ben jij je kind wel eens kwijtgeraakt?

Lin mag van het revalidatiecentrum voor een weekend de elektrische rolstoel lenen. Voor haar weer wat meer vrijheid en ruimte om te doen wat zij wil. En dat laatste heeft Karen geweten!

Lees meer
profielfoto 2

Waarom iedereen ons kent (en wij hun andersom niet)

‘Kom je een ijsje halen?’ vraagt de meneer van de ijswinkel terwijl ik met Lin langsloop. ‘Nee hoor, ik heb geen portemonnee bij me,’ zeg ik snel voordat Lin vrolijk ‘ja’ antwoord. ‘Oh, maar dat komt dan volgende keer wel,’ zegt de meneer. Verbaasd kijk ik hem aan. Hoorde ik het goed? Mogen we opeens op de pof ijsjes halen bij de ijswinkel? Door: Karen van Meeteren

Lees meer
profielfoto 2

Van dip tot Dam tot Dam

Karen kakte de afgelopen week een beetje in. De zin om ’s avonds, als ze haar stappen voor Steptember niet heeft gehaald, nog een half uur yoga te doen of met YouTube een dansje te oefenen is verdwenen. Gelukkig doet ze ook dit jaar weer mee aan de Dam tot Dam wandeltocht en deze valt precies in haar dipweek!

Lees meer
profielfoto 2

Lachen is gezond

De derde sport die Karen voor Steptember uitprobeert is Trampoline springen. Als een kind zo blij springt ze op de trampoline. Het zorgt er voor dat ze een glimlach van oor tot oor krijgt. Zeker een sport die voor herhaling vatbaar is, want lachen is gezond!

Lees meer
profielfoto 2

Hoe mijn levensmotto een belangrijke toevoeging kreeg

De tweede sport die Karen in het kader van Steptember uitprobeert is Yoga. ‘Loslaten is moeilijker dan doen,’ zegt haar yogadocente. Voor Karen een belangrijke toevoeging aan haar levensmotto!

Lees meer
profielfoto 2

De kunst van het áltijd winnen

In kader van Steptember gaat Karen een aantal sporten uitproberen. De eerste in de reeks is Jodo. Een ideale sport voor haar zo zegt ze zelf, want ze houdt best van een wedstrijdje, maar alleen als ze wint!

Lees meer
profielfoto 2

Waarom je nooit moet denken dat je kind een beetje dom is

Op de een of andere manier hoop je soms dat je kind een beetje dommig is. Maar juist op die momenten moet ze je per se het tegendeel bewijzen en voel je jezelf de domme moeder. Zo ook die ene keer dat Karen een gesprek had op het kinderdagverblijf.

Lees meer
profielfoto 2

Doe jij ook mee met Steptember?

Karen doet dit jaar weer mee aan steptember. Vorige jaar stond ze als een malloot te rennen op dezelfde plaats om haar stappen maar te halen. Dit voelde voor haar totaal nutteloos en ze beleefde hier weinig plezier aan. Dit jaar gaat ze het totaal anders aanpakken.

Lees meer
profielfoto 2

Hoe een handicap ook grandioze voordelen heeft

Karen schaamt zich ervoor maar stiekem geniet ze van de voordelen die een handicap met zich meebrengt. Zo ook die ene dag dat ze met Elinde naar het museum gaat, al moet ze wel af en toe haar acteerkunsten gebruiken.

Lees meer
profielfoto 2

Waarom mijn driejarige dochter thuis zou kunnen zijn op een bouwplaats (en ik al helemaal)

Af en toe voelt Karen zich net een bouwvakker. De hele dag zeulen met zware dingen. De hele dag bukken: een gratis workout! Het enige verschil: ze tilt geen zware bouwmaterialen, ze tilt haar kind. En als ze pech heeft gedraagt Elinde zich niet als een zak cement maar als een boze Liftie de hijskraan uit Bob de Bouwer.

Lees meer
profielfoto 2

Hoe ik mijn acteerkunsten inzet om over te komen alsof ik aardig ben terwijl ik eigenlijk een kreng ben

Regelmatig gaat Karen met Elinde Boodschappen doen. Voor de winkel is een stoepje met links en rechts twee mooie schuine stukken waar je in theorie zo op zou kunnen rollen, ware het niet dat er in de praktijk altijd fietsen geparkeerd staan. Ontdek waarom Karen op dit soort momenten best een kreng kan zijn!

Lees meer
profielfoto 2

‘Mama, zelluf doen!’

Sinds een week wil Elinde alles zelf doen. Zelf haar tanden poetsen, zelf haar broek aandoen en eten weigert ze, behálve als ze zelf de lepel vast mag houden. Leuk bedacht van haar, maar door haar diskinetische cerebrale parese kan zij niet alles zelf. Maar gelukkig is er een mama om ervoor te zorgen dat ze het wél kan.

Lees meer
profielfoto 2

Confrontatie in de dierentuin

Sinds kort is Elinde dol op de dierentuin. Omdat Karen de beroerdste niet is, raapt ze zo af en toe moed bij elkaar en reizen ze samen af naar Artis. Dat daar soms moed voor nodig is, komt doordat Artis niet alleen maar vol zit met enge dieren maar ook met kinderen, gewone gezonde kinderen. Dit is wel eens confronterend vertelt Karen in haar nieuwe blog!

Lees meer
profielfoto 2

En we zijn klaar met Steptember

Steptember 2013 is ten einde! Karen heeft meegedaan en heeft ontzettend veel steun gehad van mensen die haar op allerlei manieren ondersteunde. Zij waardeert deze steun enorm en wil dan ook iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan Steptember 2013. Lees snel de nieuwe blog van Karen!

Lees meer
profielfoto 2

Hoe ik de martelingen uit mijn jeugd overbreng op mijn dochter

aren doet mee aan Steptember. Om het aantal benodigde stappen te halen heeft ze bedacht dat ze samen met haar dochter Elinde mee doet aan de Dam tot Dam wandeltocht. Hoe dit af is gelopen en hoeveel stappen ze hiermee heeft gezet lees je in haar nieuwste blog!

Lees meer
profielfoto 2

10.000 stappen, een eitje?

Karen doet voor de tweede keer mee aan Steptember. Vorig jaar vond ze het niet makkelijk om 10.000 stappen per dag te zetten. Dit jaar wil ze het beter doen. Hoe ze dit wil doen en welke tips ze heeft op Steptember voor je zelf tot een succes te maken lees je in haar nieuwe blog. Zelf ook nog tips? Laat dan een reactie achter!

Lees meer
profielfoto 2

Waarom doe ik mee met Steptember?

Karen doet mee aan Steptember. Dit is een nieuw initiatief waarmee je op een simpele, uitdagende manier je conditie kunt verbeteren terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op het leven van mensen met cerebrale parese. Waarom ze mee doet lees je in haar blog!

Lees meer
profielfoto 2

Hoe prikkende ogen je nooit meer loslaten

Karen, haar vriend en hun dochter Elinde zijn onlangs verhuisd. Wanneer Karen met Elinde naar buiten gaat valt haar telkens op dat er continu ogen op hun gericht zijn. In haar blog vertelt Karen hoe ze hier over denkt en tot welk inzicht ze is gekomen wat betreft het “aanstaren”.

Lees meer
profielfoto 2

Een gewoon college met een ongewone wending

‘Is een kind met een afwijking de naam van zijn vader niet waard?’. Karen vindt absoluut van niet. Voor haar werd een ‘Gewoon college’ ineens een hele emotionele ervaring. Lees er alles over in haar nieuwe blog.

Lees meer
profielfoto 2

De meeste dromen zijn bedrog, maar elke ochtend als ik wakker word, bestaat deze droom nog

De meeste dromen zijn bedrog…, maar deze niet! Lees in deze leuke blog van Karen hoe haar droom, een rolstoeltoegankelijk appartement voor haar dochter Elinde, in vervulling is gegaan.

Lees meer
profielfoto 2

Ze wil niet aardig zijn maar stout

Een half jaar geleden zou ik je met volle overtuiging hebben verteld dat ik ernaar verlangde een kind te hebben dat stout kan zijn. Een kind dat kastjes overhoop haalt, aan de staart van een kat trekt, boeken kapot scheurt, met haar eten knoeit. Het kon me niet schelen wat Lin zou doen, als het maar stout was. Ja, ik weet het, je gaat naar gekke dingen verlangen als je kind een beperking heeft.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.