Word lid!

Wil van de Meeberg

Woonplaats: Zwolle
Hobbies: lezen, verhalen vertellen, film, koken, kamperen, wandelen, puzzelen
Interesse: kinderen, zingeving,

Hallo,

’Opa Roelof en oma Wil hebben een kleinzoon met cerebrale parese. Omdat ze zich zorgen maken over zijn toekomst, ondersteunen ze de BOSK. Begin 2012 hebben zij Opa&oma in actie opgericht. Oma Wil en opa Roelof zijn aanvankelijk begonnen andere grootouders met een gehandicapt kleinkind op te roepen om donateur te worden van de BOSK maar zij richten zich inmiddels op een breder doel.
Waarom Opa&oma in actie ?
‘De toekomst van ons kleinkind gaat ons ter harte’, zegt oma Wil van de Meeberg. ‘We zien nog steeds dat voorzieningen voor gehandicapten teruglopen. We steunen de BOSK om kinderen met een beperking te helpen. Ons motto voor 2014 is: Goed op Gang. We vinden het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden ontwikkelen en inzetten. Wij vinden het belangrijk dat ze hun ambities niet te laag stellen, je kunt vaak toch meer dan je denkt. Natuurlijk hebben ze daarbij hulp en ondersteuning nodig. Laat ze goed op gang komen! Doet u ook mee?’

Mijn blogs

IMG_0721web

De gelukkige filosoof

Kinderen kunnen soms de meest bijzondere gedachten hebben. Het lijken soms ware filosofen.

Lees meer
IMG_0721web

Geen zorgen: geloof in sprookjes!

Als Oma kun je soms wakker liggen als je aan de toekomst van je kleinkinderen denkt. Ik lig hier ook wel eens wakker van, maar volgens Ikar hoef ik me geen zorgen te maken!

Lees meer
IMG_0721web

Er leiden vele wegen naar Rome

Met elk kleinkind dat tien jaar wordt doen we iets bijzonders. Ikar wordt binnenkort tien jaar en wil graag naar Rome. Maar of het ook daadwerkelijk Rome wordt?

Lees meer
IMG_0721web

Applaus!

Het is herfstvakantie en Ikar komt bij ons logeren. Het is druilerig weer en daarom gaan we naar de bioscoop. Maar zou Ikar het kunnen volgen? Zou hij de clou begrijpen?

Lees meer
IMG_0721web

Ben je gepensioneerd.... en krijg je ineens een college (van negen)

Kleine jongetjes worden groter en groter, ook jongetjes met een beperking. Zo wordt ons kleine mannetje al een hele knul van 9, goed uit de kluiten gewassen, met stoere kleren, bergschoenen (op maat), een jongensspalk en onderbroeken met een gulp. Ook zijn taal groeit mee en Oma staat soms versteld van de dingen die gezegd worden. Zo kan hij chillen en kan iets ale (zeg eel) zijn....Oma moet snel veel bijleren en aan wereldoriëntatie gaan doen.

Lees meer
IMG_0721web

Ik zoek....een andere vader!

Ikar gaat samen met opa en oma kamperen. Hij heeft zich hier erg op verheugd want hij gaat samen met oma goochelen!

Lees meer
IMG_0721web

Met de moed der wanhoop

Het is zaterdag na Sinterklaas. We zijn uitgenodigd voor de rolstoelvaardigheidstraining in Apeldoorn. Als Opa en Oma in actie hebben we een deel van de training gesponsord. De deelnemers, maar ook hun ouders, zijn helden!

Lees meer
IMG_0721web

Ons probleem? Een pratend bed...

Regelmatig logeert Ikar bij opa en oma. Sinds een aantal weken wil hij niet meer op de kinderkamer slapen. Waarom niet? Daar staat een pratend bed waardoor hij niet kan slapen!

Lees meer
IMG_0721web

Aan alles komt een einde, of...

De zomer lijkt op zijn retour te zijn en zelfs de BOSK i-KAR is al op zijn thuisbasis teruggekeerd. Opa & Oma in actie gaan hem missen. Maar ze hebben al een nieuwe activiteit bedacht: een benefiet High Tea!

Lees meer
IMG_0721web

Ogen stijf dicht... en je kunt (bijna) alles

Het is zomervakantie en Ikar Logeert bij opa en oma. Er wordt heel wat gegoocheld. Toch begint hij ineens te twijfelen aan z’n grote vaardigheden. Want zou je iemand die dood is gegaan ook weer levend kunnen goochelen? En kan je iemand die gehandicapt is weer zo goochelen dat hij hard kan lopen of goed kan voetballen?

Lees meer
IMG_0721web

Talentenvreugd

Iedereen heeft wel een talent dat je kan gebruiken. Dit kan van alles zijn. Van het haken van mooie poppetjes tot het organiseren van een muziekavond. Opa en Oma in Actie dagen je uit dit talent te gebruiken voor TALENTVREUGD, een initiatief om geld in te halen voor de projecten van de BOSK!

Lees meer
IMG_0721web

Durf te dromen!

Oma Wil is met haar kleinkinderen nog voorzichtiger dan vroeger met haar eigen kinderen. En met Ikar is ze al helemaal voorzichtig. Ze realiseert zich dat deze houding niet goed is. Ieder kind moet leren en dat doe je door grenzen over te gaan.

Lees meer
IMG_0721web

Op water lopen...

Dat Ikar, de kleinzoon van Oma wil, een levendige fantasie heeft is inmiddels bekend. Toch spitste Oma wil haar oren toen Ikar beweerde dat hij over water kan lopen. Lees het hele verhaal in de nieuwe blog van Oma wil!

Lees meer
IMG_0721web

Wie zoet is...

De Bosk-i – Kar is weliswaar weer op zijn thuisbasis, maar Opa & Oma in actie proberen nog steeds aandacht te vragen voor kinderen met een deukje. Ze verdienen een toekomst, net als andere kinderen.

Lees meer
IMG_0721web

Opa en oma vieren Steptember

Ook Opa en Oma in actie zetten zich in voor Steptember. Zij gaan Steptember vieren op een camping ingericht voor mensen met een lichamelijke handicap.

Lees meer
IMG_0721web

Auto wassen

Voor Ikar zijn veel dingen die je met kleinkinderen onderneemt een brug te ver en dus ga je op zoek naar dingen die hij wel kan, aldus Oma wil. Dit vraagt soms om vindingrijkheid.

Lees meer
IMG_0721web

Happy hour met Opa & Oma in actie!

Opa en Oma in actie zijn op vakantie naar de camping in Frankrijk geweest, op werk-vakantie welteverstaan. Wat zij daar precies hebben gedaan en wat het heeft opgeleverd lees je in deze blog van Oma Wil!

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.