Word lid!

Laurens Rijpstra

Woonplaats: Den Haag

Hallo,

Ik ben 29 woon in Amsterdam en werk in Den Haag, heb super leuk en lieve vriendin en dito familie en vrienden! En heb cerebrale parese. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaringen en meningen, soms relevant, soms bullshit. Ik hou van dingen die het leven van mensen met een handicap gemakkelijker maken, apps, hulpmiddelen enzo. Techniek is de toekomst!

Mijn blogs

xLaurens Rijpstra 0007

Beperking is zooo 2015!

Taal is onderdeel van de cultuur en die cultuur is ook van belang hoe er naar mensen met een handicap, beperking, makke, foutje, anders, mens, noem maar op wordt gekeken! Daarover, stukkie.

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Get involved!

Er komen veel veranderingen aan voor mensen met een handicap. De Wmo, participatiewet en het passend onderwijs. Mensen in Nederland maken zich zorgen. Wat Laurens daar vooral in opvalt is een, en hij weet dat mensen hier boos om worden, passieve houding. Zijn advies: Get involved!

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Waarom Edit Schippers gelijk heeft en Thijs Zonneveld niet

Voorafgaand aan de Olympische spelen was er veel discussie over de afvaardiging van Nederland naar de opening in Sochi. Voor de Paralympische Spelen was er ook een zware delegatie gestuurd, die uiteindelijk niet is gegaan door de spanningen op de Krim. Laurens vind deze discussies helemaal niet zo belangrijk. Hij vindt het veel belangrijker dat mensen zoals minister Schippers ervoor zorgen dat de faciliteiten voor aangepast sporten verbeterd.

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Vercommercialiseer de zorg!!

n zijn vorige blog schreef Laurens over zijn presentatie op het EACD 2013 congres. In zijn nieuwe blog weid hij nog verder uit over zijn presentatie en ideeën. Zo pleit hij er voor dat de zorgsector eens goed naar de commerciële sector kijkt. Waarom lees je in zijn nieuwe blog!

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Ervaring in Newcastle

Voor de BOSK was Laurens afgelopen oktober naar Newcastle gegaan om deel te nemen aan een workshop op het jaarlijkse congres van de European Academy of Childhood Disability. Deze workshop ging over het belang van de aanwezigheid van een netwerk tussen behandelaars, onderzoekers en patiënten. Met welke insteek Laurens aan deze workshop deelnam lees je in zijn nieuwste blog!

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Wat zet je in je CV?

Laurens is net afgestudeerd en dus op zoek naar een baan. Daarnaast roeit hij met als doel op de paralympische spelen te bereiken in 2016. Dit staat ook in zijn CV. Maar hij vraagt zich wel af of het slim is om je handicap te vermelden. Dat er wel op gelet wordt kwam hij onlangs per toeval achter. Hoe? Dat lees je in zijn nieuwe blog!

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Het belang van communicatie!

Een goede communicatie is volgens Laurens de basis van elk geslaagd project. Hij is door de BOSK gevraagd deel te nemen aan het zorgnetwerk ‘richtlijn CP in praktijk’. Voor het slagen van het netwerk heeft hij jullie input nodig, Dus lees zijn blog en reageer!

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Classificatie soap

Is het de bedoeling om een paralympisch sporttalent te classificeren in een klasse waar hij door zijn handicap blessures aan overhoudt? Volgens Laurens niet! Lees in zijn nieuwe blog waar hij allemaal mee te maken krijgt op weg naar paralympisch succes.

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Lies, geen lies?

Bij sporten horen ook blessures. Laurens loopt er tegenaan dat zijn wil sterker is dan zijn lichaam. Een blessure dwarsboomt zijn roeitraining. Hij heeft zich ten doel gesteld om mee te kunnen doen aan de Paralympische Spelen in 2016.

Lees meer
xLaurens Rijpstra 0007

Gewoon doen!

Ik heb eigenlijk altijd mijn handicap genegeerd. Ik laat me er ook niet snel door uit het veld slaan. Door gewoon alles uit te proberen ga ik elke uitdaging aan. Zo bereidt ik me nu voor op de Paralympische Spelen in 2016.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.