Word lid!

Monique Lartey-Engelman

Woonplaats: Soest
Hobbies: Schrijven, gehandicaptensport, lezen

Hallo,

Gehuwd.Moeder van 3 kinderen. Jona, 18 jaar, Andy, 17 jaar (MCG), en Naomi, 3 jaar. Levensmotto "ik schrijf, dus ik besta".

Mijn blogs

Foto's-0001

Het gevaar van inkakken

Wanneer je een gehandicapt kind hebt, stel je je daar als gezin op in. Uitstapjes worden zorgvuldig voorbereid, maar is het niet een keer uitdagend om wat heel anders te ondernemen waarbij improvisatie om de hoek komt kijken ? Wij ontdekten tijdens Huntenpop in Ulft dat een kampeerweekend op een festival vooral leuk is, en dat we als gezin wat ingekakt waren.

Lees meer
Foto's-0001

De weg naar dagbesteding

Andy is 18 jaar. En dat betekent stagelopen. Bij een zorgvuldig gekozen dagbesteding. Iets waar we met angst en beven tegenop zagen maar het blijkt een geweldige toekomstbelofte.

Lees meer
Foto's-0001

Toekomstmuziek

Andy is nu 18 jaar. Daar komt een boel bij kijken. Voor de wet is hij volwassen, en zou hij moeten kunnen werken. In Andy's geval betekende dat een bezoek aan het UWV. En net als je denkt dat hij echt niet in staat is om te werken komt daar een prachtig verjaardagscadeau.

Lees meer
Foto's-0001

Optimisme

Andy wordt 18 jaar. Er verandert veel voor hem. Volgens zijn school moet hij ervaringsgerichte dagbesteding gaan doen. Koekjes bakken, geur opsnuiven, snoezelen etc. Het UWV denkt daar heel anders over. Die willen weten of Andy echt niet kan werken. We stappen in de ambtelijke molen.

Lees meer
Foto's-0001

Klaar voor de toekomst

Door een fout van de WMO moesten wij ons leven herzien. We zwaaiden de oude verwachtingen uit en omarmden onze toekomst. Een bijzonder en ingrijpend moment.

Lees meer
Foto's-0001

Geluk

Je kan in het leven van alles mee of tegen hebben. Maar, als dan alles tegen lijkt te zitten, ligt geluk gewoon in een klein hoekje.

Lees meer
Foto's-0001

Identiteit

Andy lijkt een baby. Afhankelijk. Maar ondertussen ontwikkelt hij - met hulp - zijn identiteit.

Lees meer
Foto's-0001

Dromen

Als je kind gehandicapt blijkt te zijn vallen je toekomstdromen in duigen. Toch komen daar nieuwe dromen voor in de plaats.

Lees meer
Foto's-0001

Het verhaal van mijn wielen

Andy kan niet praten. Toch heeft hij een boel te vertellen. Zijn leven is niet eentonig. Hij vertelt zijn verhaal met de wielen van zijn rolstoel.

Lees meer
Foto's-0001

Grote plannen beginnen in je hoofd

Andy had een droom gehad. In zijn droom was hij zoals zijn helden. Die ochtend wild hij zijn droom waarmaken. Het pakte anders uit.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.