Word lid!

Tess Scheele

Woonplaats: Naaldwijk
Hobbies: schrijven, badminton

Hallo,

Ik blog regelmatig voor de BOSK, misschien wel zo netjes om mij dan even voor te stellen. Mijn naam is Tess Scheele (ja, die achternaam koos ik uiteraard zelf niet uit). Ik ben nu 23 en woon, tussen de kassen en koeien (voordat jij het zegt), in het Westland. Daar woon ik anti-kraak in een oud verzorgingstehuis, samen met 15 gezellige andere jongeren.

Schrijven is een grote hobby van mij. Op zestienjarige leeftijd liep ik stage bij een regionale krant. Vanaf toen heeft het schrijven mij nooit meer losgelaten. Ik ging aan de slag als blogger op diverse websites en mocht een aantal artikelen voor een tijdschrift schrijven. Nu werk ik als communicatiemedewerker bij een overheidsorganisatie en ook daar mag ik veel schrijven.

O ja, ik kwam trouwens bij de BOSK terecht doordat ik Cerebrale Parese heb. Daardoor is mijn motoriek minder goed, verder heb ik vooral last van de cognitieve gevolgen. Maare.... voor de rest ben ik best wel normaal hoor!

Mijn blogs

Tess

Nationale-Tess-pestdag

Tess wordt geplaagd door haar vrienden. Vervelend? Nee joh! Ze krijgt daardoor juist een bewustwordingsmomentje.

Lees meer
Tess

104 selfies, mensen, honderdvier

Tess heeft goed nieuws te brengen. Tenminste voor bijna iedereen, voor die motorische talenten met spasme is het wat minder.

Lees meer
Tess

Goed plan?!

''Je wilt op jezelf gaan wonen. Goed plan.'', zei mijn arts. ''Maar ik zou wel beginnen met wonen met 24 uur de mogelijkheid tot zorg.'' 24 uur zorg? Ik? Tess? Dat heb ik toch niet nodig. ''Ja, beginnen hé. '', zei de arts. ''Dan kun je daar leren om structuur aan te brengen, koken zonder de keuken in de fik te steken en je energielevel op peil te houden, ondanks alle taken die je erbij hebt gekregen.'' Ik zal er over nadenken, was mijn antwoord. Eigenlijk was ik boos en gekwetst.

Lees meer
Tess

Het is verrekte mongool, joh!

Als je op een driewieler rijdt ben je zo ongeveer een bekende Nederlander. Iedereen kijkt je na, geeft je voorrang en zegt je gedag. Maar natuurlijk heeft het rijden op een driewieler ook zo zijn nadelen!

Lees meer
Tess

Een teletubbie met hersenletsel, alstublieft

Je zal het maar hebben, Down voor dummies, Doof!, Tourette on Tour, Undateables, Het zal met een rotzorg zijn en Syndroom. Dit lijstje is vast niet compleet. Programma’s over mensen met een handicap zijn hot. Je kunt de tv niet aanzetten of iemand met een handicap vertelt over zijn leven, ziet zijn droom in vervulling gaan of date er vrolijk op los.

Lees meer
Tess

Lieve Anne van The Voice, bedankt!

Soms verbaast het mij dat mensen die heel dichtbij mij staan mijn handicap weleens vergeten. Van een familielid krijg ik al jaren met Sinterklaas 3d-plaatjes cadeau om te knippen. Heel lief bedoeld, maar als je een beetje nadenkt dan weet je dat ik deze plaatjes doorknip in plaats van uitknip met mijn motoriek. Of een goede vriendin die voor de zoveelste keer een volle, hete kop koffie in mijn handen duwt. Dat gaat niet goed natuurlijk als je dat bij dokter Bibber doet.

Lees meer
Tess

PSV? Hoe kan dat?

Een avondje vuurwerk kijken op Scheveningen samen met een vriend. Twee flesjes cola, een zak drop en twee handdoeken, meer is er niet nodig. Eerst de zon onder zien gaan. Daarna het vuurwerk vanuit een vlot op zee. Nederland tegen Spanje. Het ene vuurwerk nog mooier dan het andere.

Lees meer
Tess

Ik wil naar de top!

‘Hoi, ik ben Roos en ik wil naar de Paralympische spelen als badmintonster.’, zegt de 13-jarige Roos tegen mij. ‘Uhm… oké. Nou, ik ben Tess en ik ben je nieuwe trainster.’ zeg ik maar gauw terug. Zo, gelijk een lekkere druk op mijn schouders. Roos wil naar de top. En daar mag ik haar mee helpen. Badminton is nu nog geen paralympische sport. Maar naar alle waarschijnlijkheid wel in 2020. Dan zou Roos eenentwintig zijn. Een mooie leeftijd voor een topsporter.

Lees meer
Tess

Roddels!

Ik woon in een dorp. En dan bedoel ik ook echt een dorp. Zo’n dorp waar men tomaten en komkommers verkoopt in zijn eigen voortuin. Het geld dat je hiervoor betaalt kun je door de brievenbus gooien of in een geldkluisje stoppen. Een geldkluisje dat je even gemakkelijk mee kunt nemen als die komkommers en tomaten zelf. Die je op hun beurt ook weer zonder te betalen mee kunt nemen. Maar dat doe je natuurlijk niet, want je woont in een dorp.

Lees meer
Tess

Inspirator Floor van der Wal

‘Ga jij nog wat doen dit weekend?’, vraagt mijn collega. ‘Ik ga een avondje lachen bij de ‘Comedytrain’ in Amsterdam’, antwoord ik. ‘De ‘Comedytrain’ werd gisteren nog genoemd in De Wereld Draait Door’, vertelt hij. ‘De ouders van de helaas veel te vroeg overleden vrouw die bij de ‘Comedytrain’ zat, waren te gast. Haar ouders hebben een boek uitgebracht over haar. Met haar columns, teksten, sms’jes en stukken uit haar dagboek.’ ‘Je hebt het over Floor’, zeg ik. ‘Ja dat klopt’, antwoordt hij. ‘Kende je haar?’

Lees meer
Tess

Uit de oude doos…

Bij het opruimen van haar oude tv stuit Tess op wat vergeten videobanden. Na een half uur bloed, zweet en tranen, krijgt ze het ding aan de praat. Niet wetende dat ze daarmee een bijzondere avond heeft voorbereid… Wat hebben de banden voor haar in petto?

Lees meer
Tess

Let’s cook!

Een keer in de twee weken heb ik een afspraak bij mijn ergotherapeut in het revalidatiecentrum in Delft. De afgelopen tijd heeft zij mij geholpen bij diverse vragen op het gebied van school en werk. Nu dit is afgerond, vroeg ik haar hoe we nu verder zouden gaan en of we nu gingen stoppen. ‘Je wilt toch graag op jezelf gaan wonen over een tijdje?’ vroeg ze. Ik bevestigde dit. ‘Hoe ga je dat dan allemaal doen?’, was haar volgende vraag. ‘Nou, gewoon zoals ieder ander natuurlijk.’, zei ik,’ ik kom er heus wel uit.’ ‘Je moet het zelf weten, maar koken en strijken met jouw motoriek is niet iets wat je zomaar doet’ zei ze. ‘Ik heb daar ervaring mee, misschien kan ik je tips geven?’ Ik had echt geen zin om daar aan toe te geven. Maar ze had gelijk, waarom moeilijk doen als zij weet hoe het makkelijker zou kunnen.

Lees meer
Tess

(S)cool on wheels!

‘Jij bent morgen vrij, toch?’, vraagt mijn moeder aan mij. ‘Yep’, zeg ik. ‘Zou je het misschien leuk vinden om naar de sporthal te komen?’,vraagt ze. ‘Ik heb daar morgen een bijzondere les met mijn klas. Zou je misschien een paar foto’s kunnen maken en een persbericht kunnen schrijven voor wat regionale kranten? De klas krijgt namelijk eerst les over mensen met een handicap en hun sportmogelijkheden. Daarna ga we naar de sporthal, waar een twaalftal rolstoelen klaar staat. De leerlingen gaan wat sporten proberen in een rolstoel.’’ Ik beloof mijn moeder er te zijn, ik vind het zelf ook interessant.

Lees meer
Tess

Wie is hier nou spastisch…jij of ik?

Ik zit op de tribune tijdens een badmintontoernooi en vang een gesprek op tussen een teamgenoot en zijn vader. De twee bereiden zich op voor op de wedstrijd die mijn teamgenoot zo gaat spelen. ‘Ik win het wel’, zegt mijn teamgenoot, ’hij is nog spastischer dan ik.’ ‘Kan dat?’, flap ik eruit. Mijn teamgenoot begint te lachen en vertelt mij dat dat toch echt kan, ik moet maar komen kijken. Zijn vader is wat gevatter en reageert: ‘Hoor wie het zegt, Tess!’

Lees meer
Tess

Flashback

Bij een bezoek aan het revalidatiecentrum in Delft waar Tess de eerste twaalf jaar onder behandeling was, ziet ze bij toeval een oude kindertekening van zichzelf terug. Door de tekening komen oude herinneringen naar boven en besluit ze spontaan een bezoekje te brengen aan de mytylschool Delft waar ze in die jaren op school zat.

Lees meer
Tess

Badmintonnen in Duitsland

Een tijdje geleden ben ik vier dagen naar het Duitse Dorthmundt geweest. Ik heb daar meegedaan aan de German International aangepast badminton. Ik mocht hieraan meedoen, omdat degene met wie ik dubbel in Nederlandse selectie zit en zij mocht haar dubbelpartner meenemen. Op zo’n toernooi wordt je geclassificeerd om te kijken in welke handicap-catogorie je valt.

Lees meer
Tess

Drie maanden vakantie!!

Mijn examens zitten erop. Niet meer leren, nooit meer naar de middelbare school en hopelijk 16 juni een HAVO diploma in handen. Het is nog even wachten op de uitslag, maar ik denk wel dat het goed zit…

Lees meer
Tess

Dokter Bibber

‘’Tess’’, vraagt mijn zusje, ‘’heb je zin om het spelletje Dokter Bibber te spelen.’’ ‘’Schat’’, zeg ik, ‘’ik ben zelf Dokter Bibber, dus dat werkt niet echt. Kun je geen ander spelletje verzinnen?’’ ‘’ O’’, zei ze, “nou dan gaan we wel mikado doen. Lekker priegelen met stokjes, daar ben je vast beter in.‘’

Lees meer
Tess

Van je zwakte je kracht maken, dat geeft je vleugels…

Regelmatig kijk ik het KRO-programma ‘De Wandeling’. Een programma waarin presentatrice Hella van der Wijst een wandeling maakt met mensen met een bijzonder verhaal.

Lees meer
Tess

Emma at Work

Een jaar geleden… ik was op zoek naar een bijbaan voor de zomervakantie en voor mijn vrije dagen van school. Het ging niet echt gemakkelijk en dus besloot ik op zoek te gaan naar iemand die mij daarmee kon helpen. Ik nam contact op met Emma at Work, een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.