Word lid!

Anne van Zwieten

Woonplaats: Leiderdorp
Hobbies: schrijven, zumba, steps, yoga, lezen, buitenleven

Hallo,

Mijn achtergrond ligt in de mode. Ik heb zestien jaar 2 modezaken gehad. Ik ben getrouwd, mijn man Dietmar werkt veel in het buitenland als superintendent in de scheepvaartwereld. We hebben een zoon Jay (2001) en een dochter Nadja (2005) .
Na de geboorte van Nadja bleek het onmogelijk mijn winkels aan te houden. Ik heb me op mijn grote hobby: schrijven gestort en heb StichtingNadja.nl opgericht. Een stichting die zich hard maakt voor het welzijn van kinderen en jongvolwassenen met CP of andere meervoudige handicap, met name op het gebied van vrijetijdsbesteding maar ik ben nu ook bezig met een eigen kleinschalig wooninitiatief in Leiderdorp.

Mijn blogs

IMG_3021

Niet kijken maar zien

Hoe weet je of iemand met een beperking geholpen wil worden, of niet. Juist, als je de persoon ziet in plaats van alleen de beperking.

Lees meer
IMG_3021

Studeren

Mijn twee kinderen: Nadja met Cerebrale Parese van 12 én mijn zoon zonder beperking van 15 (3VWO) werken allebei op hun eigen niveau hard aan hun ontwikkeling. Dat de verschillen groot zijn, is soms op een pijnlijke en soms op een hilarische manier, duidelijk.

Lees meer
IMG_3021

Op bezoek

We moeten naar een verjaardag van een nichtje. Leuk, vindt Nadja: 'Allemaal kinderen.' Maar of het wel zo leuk is...

Lees meer
IMG_3021

Wilskracht

Bij Nadja in de klas zit een meisje die heel behoorlijk loopt met een rollator. De fysiotherapeute oefent met haar het lopen met eifels. Met Wat? Eifels. Dat zijn wandelstokken waarbij de onderkant uitloopt in drie of vier pootjes voor meer stabiliteit.

Lees meer
IMG_3021

Wit

Wit is geen kleur zeggen ze weleens. Toch associëren we vaak wit met : onschuld, nijd, ergernis, reinheid...Tja

Lees meer
IMG_3021

Zusterliefde

Dat Nadja als meervoudig gehandicapt zusje invloed heeft op het leven van broer Jay, is logisch. Maar wat betekent Jay eigenlijk voor Nadja?

Lees meer
IMG_3021

Zomaar ineens

Ken je het gevoel van verbazing als je iets kunt waarvan je het niet wist?

Lees meer
IMG_3021

Knopjes

Nadja is gek op knopjes. Knopjes van lampen, deuren (open/dicht) of de lift: het liefst meerdere keren op en neer, Ze is er dol op.

Lees meer
IMG_3021

Toiletbezoek

Eindelijk zou de door ons lang gekoesterde reis naar Curacao gaan beginnen. Dat we daarvoor heel vroeg uit de veren moesten vonden we dan ook niet erg. Iets minder enthousiast waren we, toen we keurig om 07.15 aan de KLM balie wilden inchecken en te horen kregen dat ons vliegtuig twee uur later zou vertrekken.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.