Word lid!

Heleen Bieshaar- van Keulen

Woonplaats: Bovenkarspel
Hobbies: Bakken en koken, leuke dingen doen met het gezin, bloggen.

Hallo,

Moeder van twee kids. Madelief (2011) en Valentijn (2015). Valentijn heeft spina bifida. Geboren op 12-01-2015. De open rug bevind zich op l5/S1

Mijn blogs

FotoZW49

Groetjes van Mars

Terwijl het overgrote deel van Nederland op vakantie ging, barbecuede en op zwoele zomeravonden lekker op het terras zat, lag Valentijn in het ziekenhuis. Elf weken lang. Daarvoor nog een second opinion in België en ook daar nog een opname van een aantal dagen België en nóg een mini opname in ons eigen ziekenhuis.

Lees meer
FotoZW49

Je hebt hier toch écht zelf voor gekozen!

Soms word ik gekwetst door anderen. Doen zij mij pijn. Ik denk dat die mensen het niet eens door hebben wat ze zeggen, tenminste dat hoop ik. 20 maanden terug hoorden wij voor het eerst de woorden 'spina bifida'. En die woorden gingen over onze zoon. Vanaf de eerste seconde hebben mensen een mening over deze "keuze".

Lees meer
FotoZW49

Lotgenoten

Veel mensen hebben behoefte aan steun, erkenning, advies, een luisterend oor als ze iets ergs mee maken in het leven of als hun kind of een andere naaste een ziekte of een afwijking heeft. Je zoekt dit bij mensen die hetzelfde of een soort gelijk verhaal hebben meegemaakt. De ene meld zich aan alleen bij een stichting of bij diverse groepen op Facebook of op het internet, de ander gaat naar de bijeenkomsten geregeld door de stichting of bezoekt iemand die in hetzelfde schuitje zit. Eigenlijk heb ik alles gedaan, ook het laatste.

Lees meer
FotoZW49

De uitslag van de vruchtwaterpunctie

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe wij hét nieuws te horen kregen. Bij ons kindje was tijdens de echo vastgesteld dat hij spina bifida heeft én mogelijk een chromosoomafwijking. Wij wisten niet of ons kindje kon blijven leven. We kregen een vruchtwaterpunctie om dingen te kunnen uitsluiten. Het waren slopende dagen, de moeilijkste dagen uit mijn leven. Die dagen brachten wij door op de camping. Zodat wij goed konden nadenken.

Lees meer
FotoZW49

"Het" nieuws

Het nieuws, dat Valentijn een open rug heeft, kregen wij te horen met de 20 weken- echo. Maandag 8 september 2014 om half tien ‘s ochtends hadden wij een afspraak bij de verloskundige. Ik was 20 weken en drie dagen zwanger. Ook is dit een dag wat niet uit mijn geheugen gaat. Samen met Sven en Madelief gingen wij daar naar toe. Eén van mijn beste vriendinnen was ook mee. Ik ken haar al van de basisschool vanaf groep drie. Ik had haar meegevraagd omdat ze een paar dagen later zou vertrekken naar Australië voor een jaar. Ik vond het echt vreselijk dat ze wegging. Ik zag er echt tegenop dat ze een jaar wegging. Ze zou Valentijn pas zien als hij zeven maanden oud zou zijn.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.