Word lid!

Eva Schmidt - Cnossen

Woonplaats: Hardinxveld - Giessendam

Hallo,

In mijn loopbaan als psycholoog heb ik vele mensen mogen begeleiden en trainen. Mijn werk speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven totdat ik een aantal jaren geleden zwanger werd van ons eerste kindje. Wij zijn de trotse ouders geworden van een super lieve, doch zorgintensieve zoon, waardoor ons leven radicaal is veranderd.

Wij zijn na zijn geboorte in een nieuwe wereld terecht gekomen. Een wereld van verdriet, onzekerheid, uitzoekerij, wanhoop en onbegrip. Maar vooral een wereld waarin doorzettingsvermogen nu voorop staat.

Door alle tijd die we kwijt waren in de functie van verpleger en belangenbehartiger konden we veel minder ouder zijn. De eerste levensjaren hebben we moeten besteden aan het voeren van vele gesprekken met medici, zorginstanties en aan het 24 uur per dag verplegen van onze zoon. Dat is zo jammer, je wilt als ouder gewoon kunnen genieten van je kind, zonder dat je in bovenstaande rol wordt geduwd.

Naast het gegeven dat ik moeder ben van een zorgintensief kind, observeer ik mensen vanuit mijn vak als psycholoog. Als je jaren in een ziekenhuis rondloopt en veel instanties hebt gesproken, gaan je vanuit beide rollen zaken opvallen. Ik besloot om Laat ons ouders zijn op te richten. Ik heb nu zoveel geïnventariseerd dat ik daar anderen mee kan helpen.

Het is mijn roeping en mijn missie om andere ouders weer uitzicht te bieden en toekomst te laten zien en hen te helpen in de wirwar van instanties. Daarnaast vind ik het belangrijk dat zorgprofessionals nog beter gaan begrijpen en meer gaan invoelen van wat het inhoudt om een zorgintensief kind te hebben. Het is tevens belangrijk dat omstanders meer voorlichting krijgen over wat het inhoudt als je een zorgintensief kind hebt.

Warme groet, Eva A. Schmidt – Cnossen MSc

Mijn blogs

Eva_vierkant_web-1

Wie ben ik?

Mensen zijn hun hele leven bezig allerlei veiligheden in te bouwen; een huis, een baan, een sociaal netwerk, trouwen etc. Het inbouwen van deze zekerheden geeft een vertrouwd gevoel, je weet wat je kunt verwachten en hebt alles onder controle. Als je ouder bent van een zorgintensief kind valt deze veiligheid weg onder je voeten; het vertrouwde veilige leven glipt uit je handen. De veiligheid die je dacht ingebouwd te hebben valt weg, je komt tot de conclusie dat het allemaal schijnveiligheid is.

Lees meer
Eva_vierkant_web-1

De bijzondere reis van het aanvragen van een ID kaart

“Goedemiddag mevrouw, heeft u ook de ID kaart van uw zoon bij u?” Ik antwoord: Nee, die heb ik nog niet kunnen laten maken. De dame zegt: Dan kan de afspraak niet doorgaan, een ID kaart is verplicht. Zucht, daar gaan we weer…

Lees meer
Eva_vierkant_web-1

Leven met een ‘levend verlies’

Enige tijd geleden was ik op een symposium en werd daar geïntroduceerd met de term ‘Levend verlies’. Ik had het nog niet eerder op die manier bekeken.

Lees meer

Wil je met mij in contact komen? Stuur dan een bericht.