Word lid!

Word donateur

Ben jij enthousiast over het werk van de BOSK en wil je ons steunen? Word dan nu donateur van de BOSK! Je bent al donateur vanaf € 10 per jaar.

 

Wil je heel graag dat jouw financiële bijdrage ten goede komt aan een specifieke handicap of activiteit? Neem dan contact met ons op via info@bosk.nl.

 

Eenmalige donaties

De BOSK is afhankelijk van giften en donaties. Zonder jouw hulp kunnen we activiteiten als de Metamorfosedag voor jongeren met en ernstige schisis niet realiseren. Het liefst verwelkomen we je als vaste donateur. Maar natuurlijk zijn ook eenmalige donaties van harte welkom. Doneer direct online (via iDeal)!

 

Schenk met belastingvoordeel

De BOSK is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan de BOSK aftrekbaar zijn van de belastingen. Als je de BOSK een bedrag schenkt dat 1-10% van je belastbare inkomen bedraagt, dan is deze gift volledig aftrekbaar.
Maar ook als je minder dan 1% van je inkomen aan de BOSK doneert, kun je dit volledig aftrekbaar maken. Wat houdt dit in? Je doneert vijf jaar achter elkaar hetzelfde bedrag en legt dat van tevoren vast in een schriftelijke overeenkomst. Het vaste bedrag mag wel jaarlijks met een vast percentage stijgen.


Formulier voor de schriftelijke overeenkomst (PDF)
De BOSK moet dit formulier ondertekenen.

 

Met de Schenkcalculator (nieuw venster) kun je berekenen wat je terugkrijgt van de Belastingdienst.

 

Kom zelf in actie!

Je kunt op talloze manieren geld inzamelen voor de BOSK. Wil je er zelf fitter van worden, doe dan mee aan Steptember, de internationale sponsoractie voor mensen met cerebrale parese. Dagelijks zet je met je team 10.000 stappen (steps) door te rennen, fietsen, zwemmen, voetballen of jeu-de-boulen. De BOSK organiseert Steptember sinds 2013 in Nederland en de actie was meteen een doorslaand succes.

 

Organiseer je liever je eigen sponsoractie voor de BOSK? Goed plan! Laat je bijvoorbeeld sponsoren als je meedoet aan een sportwedstrijd. Zet een rommelmarkt op touw, een (rolstoel)dansfeest of een BOSK-diner. Vier je een feestje, dan kun je als cadeau een donatie aan de BOSK vragen; zet een mooi versierde collectebus bij de ingang. Vergeet niet je actie te promoten via sociale media, je blog of 'ouderwets' via een persberichtje in de lokale media.

 

Vriendenloterij

Speel mee in de Vriendenloterij en help twee goede doelen in één klap: jij zelf en de BOSK! Van elk lot geeft de Vriendenloterij de helft aan een goed doel, bijvoorbeeld de BOSK. Zodra jij een lot koopt, mag je kiezen welk goede doel je daarmee steunt. Kies dan voor de BOSK! Voor jouw kans op een prijs maakt dit niets uit: je volledige lot doet gewoon mee. Meer informatie vind je hier.

 

Erfenissen en legaten

Nadenken over een testament is nooit prettig, maar wel verstandig. Met een testament kun je zelf beslissen wat er straks gebeurt met jouw erfenis. Bijvoorbeeld als je een deel wilt nalaten aan een goed doel. Je kunt een goed doel tot een 'erfgenaam' maken in je testament, of een legaat nalaten: dat is meestal een vast bedrag. Een testament of legaat moet je vastleggen bij een notaris.

 

Kies je ervoor de BOSK als erfgenaam te noemen of ons een legaat na te laten, dan komt het gehele bedrag ten goede aan ons werk. De BOSK is namelijk een erkend goed doel, een ANBI, waardoor wij hierover geen successierechten hoeven te betalen. Wil je meer weten over nalaten aan de BOSK? Neem contact op over de mogelijkheden: info@bosk.nl.

 

<widget><id>14</id><onload>onLoadForm</onload></widget>