Word lid!

Algemeen

folder grootouders

Digitale brochure Tips voor grootouders

Categorie: Algemeen

Een digitale brochure met tips voor grootouders. Hoe kun je voor jouw bijzondere kleinkind zorgen? De brochure is mogelijk gemaakt door NSGK voor het gehandicapten kind en de BOSK. LET OP: Deze brochure is alleen digitaal te verkrijgen. Je kunt hem gratis downloaden door op link te klikken. (dus geen 'aantal' invullen)

Prijs: €0,00 (ledenprijs: €0,00)

Meer informatie
ik eet copy

Hoera, ik eet!

Categorie: Algemeen

Praktische adviezen voor ouders en hulpverleners van baby's en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Prijs: €12,95 (ledenprijs: €12,95)

Meer informatie
Jouw kind heeft cerebrale parese

Jouw kind heeft cerebrale parese. Wat staat jullie te wachten?

Categorie: Algemeen

Jouw zoontje of dochtertje heeft cerebrale parese. Je zit vast vol vragen over wat er nu met je kind gaat gebeuren. In deze folder leggen we de belangrijkste onderzoeken uit waarmee de artsen samen met jou bekijken wat je kind nu kan. Dan kunnen ze vertellen wat zij of hij waarschijnlijk over een paar jaar zelf kan en waar het jouw hulp of hulpmiddelen bij nodig heeft.

Prijs: €0,00 (ledenprijs: €0,00)

Meer informatie
dvd cp voorkant

DVD Cerebrale Parese, 3e editie (2014)

Categorie: Algemeen

De BOSK heeft deze dvd gemaakt naar aanleiding van vragen van mensen met CP en van hun ouders om hen te voorzien van een zo volledig mogelijke bron van informatie. Mensen met CP, ouders, specialisten en hulpverleners hebben nauw samengewerkt bij de samenstelling van deze dvd waardoor een uniek product is ontstaan.

Prijs: €0,00 (ledenprijs: €0,00)

(exclusief €1,50 porto- en verzendkosten)

Meer informatie
39. Kind_Hemi

Kind en Hemiparese. Beleven en Behandelen.

Categorie: Home

Boek 2005. Herdruk 2008. Over de behandeling van kinderen met een hemiparese en informatie over de beleving van ouders. Voor ouders en professionals.

Prijs: €20,00 (ledenprijs: €15,00)

Meer informatie
Cover_20-weken echo en spina bifida

Boek 20 weken echo en spina bifida

Categorie: Algemeen

Dit boekje is bedoeld om aanstaande ouders te steunen die tijdens de 20-weken echo horen dat ze zwanger zijn van een kindje met spina bifida. Het boekje geeft een beeld van het dagelijkse leven met spina bifida. Het zal de aanstaande ouders duidelijk worden dat er meestal goed te leven valt met deze handicap. Ook geeft het boekje inzicht in het ontstaan van spina bifida, in de oorzaak en de gevolgen.

Prijs: €5,00 (ledenprijs: €0,00)

Meer informatie
CoverBoekFemke

Boek: Van je moeder moet je het hebben

Categorie: Algemeen

Van je moeder moet je het hebben! bevat verhalen over wat het betekent om een kind met een schisis (pierre robin) te krijgen. Geen verhalen zoals in een verhalenbundel, maar pittige columns en ontroerende interviews. Herkenbaar, grappig, emotioneel en openhartig.

Prijs: €15,00 (ledenprijs: €12,50)

Meer informatie
Collage_Koos

Koos, het prentenboek voor kinderen met een meervoudig complexe handicap

Categorie: Algemeen

Het prentenboek is voorzien van een handleiding, een cd en de handpop ‘Koos de cavia’. Koos is herkenbaar, vertrouwd en knuffelzacht. De korte en praktische handleiding en de cd maken het makkelijk om thuis of in de groep samen de wereld van het zintuig in te stappen.

Van: €40,00

Voor: €15,00 (ledenprijs: €10,00)

Meer informatie

Boek: Zorg en Zeggenschap, van ouders tot activist

Categorie: Algemeen

Het boek 'Zorg en zeggenschap, van ouders tot activist' is geschreven door Jet Issarin en vertelt het verhaal van Syl van Duyn en Beer Boneschansker, ouders van een kind met een meervoudige handicap. Net als veel ouders van meervoudig gehandicapte kinderen vechten Syl en Beer op de zorgmarkt voor een goed leven voor hun dochter Hannah en voor zichzelf.

Prijs: €19,50 (ledenprijs: €19,50)

Meer informatie

Boek: Gewoon leven

Categorie: Algemeen

Boek 2004. Columns over een gezin met een meervoudig gehandicapt kind. Syl van Dyun schreef ook een column voor de BOSK.

Prijs: €7,50 (ledenprijs: €7,50)

Meer informatie
Boek Als je hydrocephalus hebt

Boek: Als je hydrocephalus hebt

Categorie: Algemeen

Boek uit 2002 met recente informatie in begrijpelijke taal over hydrocephalus. In het boek wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd wat je tegen kunt komen als je hydrocephalus hebt. Onderwerpen die aan bod komen: behandelingsmogelijkheden, complicaties, hoe ga je met je handicap om, wat als je ouder wordt en wat te doen als je zwanger wilt worden.

Van: €11,00

Voor: €11,00 (ledenprijs: €5,00)

Meer informatie
16.Gewoon Emma, omslag

Jeugdboek Gewoon Emma

Categorie: Algemeen

Emma is een meisje van 9 jaar. Heel gewoon vindt ze zelf, maar toch anders dan haar klasgenootjes. Emma is namelijk geboren met een schisis, een spleet in haar lip. Samen met haar vriendin Sabine en een paar jongens uit haar klas vormen ze een geheime club. Een club die altijd bij elkaar blijft denkt Emma. Maar dan moet ze naar het ziekenhuis … Merel van Bockxmeer schreef een ontroerend en mooi jeugdboek gebaseerd op de ervaringen van haar dochter die een schisis heeft. Het boek, voor kinderen vanaf 9 jaar, is verschenen in december 2008 en is een uitgave van de BOSK.

Prijs: €19,50 (ledenprijs: €16,00)

Meer informatie