Word lid!

BOSK Blog

Foto mij zwart wit

“Taboe!”

Philippe Geubels was in gesprek met vier mensen met een fysieke beperking, dit deed hij op een humoristische en een respectvolle manier. Zoals hij het zelf zegt: Taboe een programma over lachen met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen.

Lees meer
fotosessie 3

Meer dan goud!

Steptember, 28 dagen, 10.000 stappen. Met elke stap die je zet loop je jezelf fit en brengt het geld op voor CP Nederland, Een heel goed doel! Wat nu als je meedoet en jezelf CP hebt? Ik kan het weten! Dat confronteert, het inspireert en motiveert! Wie motiveren en inspireren mij om 10.000 stappen te kunnen blijven zetten tijdens Steptember? Lees het in mijn blog, misschien verrast het je!

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Steptember 2019. Doe je mee…?”

Vanaf 3 september 10.000 stappen per dag te zetten, 28 dagen lang.

Lees meer
DSC00490

Ik kan er toch niet omheen!

''Rebecca, wat is er nou precies met je aan de hand?'' Het aantal keer dat ik die vraag heb gehad kan ik op één hand tellen.

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Rolstoel Roadmovie.”

Filmmaker Mari Sanders heeft onderzocht hoe makkelijk of moeilijk reizen door Europa is in een rolstoel. Hij heeft dit vastgelegd en hier een mooie documentaire van gemaakt. Mari heeft zelf ook een beperking. Vanaf het eerste tot het laatste moment heeft hij mij geintrigeerd.

Lees meer
Geef

Je kunt meer dan je denkt

Zo! Dat was de Langste Dag Challenge van 2019! 300 prachtige kilometers rond de provincie Noord-Holland in één dag om geld op te halen voor onderzoek naar- en behandeling van Cerebrale Parese. Het is inmiddels ruim een week geleden dat ik over de finish kwam. Zo’n monstertocht is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik moest even bijkomen voordat ik weer in de pen kon klimmen. In dit blog een kort verslag van de tocht, wat het mij opgeleverd heeft en natuurlijk wat de opbrengst tot nu toe is voor CP Nederland.

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Dealen met een anders werkend lijf!”

Als je een beperking hebt valt het soms niet mee. Gesprekken met de revalidatiearts kunnen je hier echt bij helpen, dat is aan te raden.

Lees meer
Geef

Passend sporten?

Nog minder dan 2 weken te gaan voor de Langste Dag Challenge. Op 21 juni ga ik 300 kilometer fietsen voor het goede doel (CP Nederland (voorheen BOSK)). Ik heb hard getraind. Met dit jaar al 3000 kilometer in de benen en ruim 170 uur op de fiets, ben ik er wel klaar voor. Voor bloggen had ik helaas wat minder tijd. Maar hier ben ik weer.

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Grensverleggende activiteiten!”

Wie wil dat nou niet; grenzen verleggen in het leven. Als je leeft met een beperking is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Ondanks dit heb ik gezocht en gevonden.

Lees meer
Geef

Van driewieler naar racefiets.

Begin januari dit jaar heb ik me ingeschreven voor de Langste Dag Challenge. Ruim 300 kilometer rond de provincie Noord-Holland vanuit Amsterdam. Ik zag het voorbij komen op Facebook en dacht: Ach, waarom ook niet? Dan heb ik een reden om deze winter mijn racefiets eens niet maanden aan de muur te laten hangen. Dat klinkt alsof het een eitje is, maar dat is het natuurlijk niet. Voor geen enkele fietser en zeker niet voor een fietser met Cerebrale Parese zoals ik.

Lees meer