Word lid!

Nieuws

Marktplaats BOSK verhuist naar websites CP Nederland, EMB Nederland en SBH Nederland

Vraag en aanbod is verhuisd de naar websites van CP Nederland, EMB Nederland en SBH Nederland.

Lees meer

Landelijke Dag CP Nederland

Op zaterdag 16 november vindt de Landelijke dag CP Nederland plaats. Geef je uiterlijk donderdag 31 oktober op via CP Nederland. Je ontvangt ongeveer een week van te voren een bevestiging per e-mail.

Lees meer

Landelijk verbeterplan hulpmiddelen

Ieder(in) stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat er een landelijk verbeterplan nodig is om de problemen met hulpmiddelen zoals die er nu zijn écht aan te pakken. De gezamenlijke brief van hen en met de Patiëntenfederatie, Wij Staan Op!, Spierziekten Nederland, Dwarslaesie Organisatie Nederland en Per Saldo heeft effect. Het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft naar aanleiding ervan een Actieteam opgericht.

Lees meer

Meld je problemen rond hulpmiddelenzorg bij actieteam ministerie VWS

Afgelopen zaterdag stond de gehele uitzending van Kassa (BNNVARA) in het teken van de problematiek rondom de hulpmiddelenzorg. En goed nieuws: minister Hugo de Jonge (ministerie VWS) heeft toegezegd deze problematiek op te gaan pakken!

Lees meer

Zorgpad voor kinderen met CP

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Voeding, beweging en slaap zijn voor kinderen met CP heel erg belangrijk. Als een van deze drie thema’s niet optimaal is, heeft dat zijn weerslag op je kind.

Lees meer

Oproep Willie Wortel naamgeving

Na de oproep om handige tips en trucs te delen voor de nieuwe versie van ‘Willie Wortel Tips’, een verzameling handige ideeën van en voor ouders van kinderen met een handicap is het tijd voor een nieuwe naam. De inhoud van de app is herzien en aangevuld met nieuwe tips.

Lees meer

6 oktober Wereld CP Dag

Ja, het is bijna zover! Wereld CP Dag. 6 oktober ben jij bezet, want dan is het tijd voor de dag die in het teken staat van cerebrale parese. En die wil je niet missen! De grote vraag is: wat kun je doen?!

Lees meer

Groei centraal in herfsteditie VROEG

De herfsteditie 2019 van VROEG is uit met als thema groei. Elke keer weer blijkt dat het belangrijk is om alert te zijn op een afwijkende ontwikkeling. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller en meer je kunt bijsturen.

Lees meer
Collage 7 september 2019 balletworkshop

Balletworkshop voor kinderen met CP

Sierlijk, als een muis of een leeuw... op zaterdag 7 september dansten meisjes met cerebrale parese samen met de Junior Company dansers van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Een prachtige workshop, mogelijk gemaakt door Steptember.

Lees meer
beweging

Fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Daarom zijn voeding, beweging en slaap voor kinderen met CP erg belangrijk om zich fit en goed te voelen. Ouders kampen vaak met vragen, twijfels en zorgen rond deze thema’s. Vanaf nu kunnen zij terecht op de website www.bosk.nl/fysiekegezondheidbijCP met filmpjes, tips en praktische informatie van professionals en ervaringsdeskundige ouders om hen net dat steuntje in de rug te geven.

Lees meer