Word lid!

Nieuws

wolf

Een sprookjesachtige avond in DierenPark Amersfoort

Staat vrijdag 7 juni al in je agenda? Dan is het weer Dreamnight at the Zoo in DierenPark Amersfoort. Speciaal voor leden van CP Nederland, EMB Nederland, Schisis Nederland en Spina Bifida/Hydrocephalus Nederland.

Lees meer

Special, Netflix-serie over een homo met CP

Ryan O’Connell is blogger en tv-schrijver. Ook is hij homo en heeft hij CP. De Netflix-serie Special is op hem gebaseerd.

Lees meer
Changing-Places-high-res-logo-300x300

Meer verschoningsplekken? Laat het ons weten!

Heb jij er ook last van dat er vaak geen verschoningsplek beschikbaar is om jouw kind, dat geen baby meer is, te verschonen? Of dat je er zelf geen gebruik van kunt maken? EMB Nederland, CP Nederland en SBH Nederland horen graag wat de wensen voor verschoningsplekken van ouders en zorgvragers zelf in Nederland zijn.

Lees meer

Lauren Rijpstra over PGO: "Hoop op meer samenhang in de zorg rondom mijn handicap"

Laurens Rijpstra, bestuurslid CP Nederland, kan niet wachten om met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) aan de slag te gaan. Dit schrijft hij in zijn blog op icthealth.nl.

Lees meer

Marieke trapt voor cerebrale parese - sponsor haar!

Op 21 juni gaat Marieke van Heummen de Langste Dag Challenge fietsen om geld op te halen voor onderzoek naar- en behandeling van Cerebrale Parese. Een rondje om de provincie Noord-Holland van ruim 300 kilometer in 1 dag. Waarom? Marieke: "Omdat ik het kan!"

Lees meer

Ledenvergaderingen vier nieuwe verenigingen in mei

De vier verenigingen die zijn voortgekomen uit de BOSK, houden in de maand mei hun algemene ledenvergaderingen.

Lees meer
Poster Instuifmaand_1 logo

Mei 2019: gratis proeflessen zwemsport voor mensen met een beperking in Brabantse zwembaden

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aqua joggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier hopen ze mensen te bewegen om zwemmen een keer te proberen. De instuifmaand is een initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport.

Lees meer

Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders

(Sch)ouders is een ervaringskenniscentrum voor ouders met een zorgkind. Op dit platform kun je terecht voor vragen over zaken die verder gaan dan de beperking of ziekte van je kind, zoals de gezinssituatie, relaties, opvoeden, financiën, ontspanning of combinatie van zorg en werk.

Lees meer
CampingAlgemeen

14-16 juni: CP Kampeerweekend in Dronten

In het vaderdagweekend van 14 tot en met 16 juni 2019 wordt weer het CP-weekend georganiseerd. Het weekend is net als vorig jaar op camping De Ruimte in Dronten.

Lees meer