Word lid!

Nieuws

Module Omgaan met langetermijngevolgen cerebrale parese weer in februari 2018

In februari 2018 gaat opnieuw de module Omgaan met langetermijngevolgen van cerebrale parese van start bij Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Er is nog plaats voor deelnemers.

Lees meer
Pictoagenda detail

Week indelen met plaatjes, Luuk test de Pictogenda

De Pictogenda is gemaakt voor kinderen en volwassen die baat hebben bij visuele ondersteuning van dagelijkse activiteiten. Het is meer een hulpmiddel dan een agenda. BOSK-medewerker Marike Willems testte de agenda samen met haar zoon Luuk (8 jaar, CP).

Lees meer
22_23 Ikkanernetnietbij-front

Boek van vader over tweeling Willem (CP) en Maurits (autisme)

In 'Ik kan er nét niet bij' vertelt Sander Verheijen het aangrijpende verhaal van zijn eerste jaren als vader van zijn bijzondere tweelingzoons Willem en Maurits. De ene is geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme.

Lees meer

"Ik ben Job, ik heb CP en ik kom uit voor het Nederlands CP-voetbalteam"

Job Draaijers heeft cerebrale parese (CP). Deze beperking kan positieve en negatieve kanten hebben zegt hij zelf. Negatieve kanten omdat aankleden, tandenpoetsen en broodsmeren niet altijd even makkelijk gaat. Maar doordat hij CP heeft mag hij ook spelen voor het nationaal CP-voetbalteam.

Lees meer

Onderzoek naar kinderrevalidatie en EMB: laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken

Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen? Laat dan je nu stem horen!

Lees meer

Besloten forum ‘Seks en CP’

Er is soms moed voor nodig om je weg te vinden in seks als je CP hebt: je hebt immers seks met je lichaam, dus je komt jezelf en hoe jij omgaat met je lijf (weer) tegen.

Lees meer

Rolstoelvaardigheidstraining voor volwassenen

Ben jij rolstoelgebonden en wil je (nog) beter leren rolstoelrijden? Wheelies, stoepjes en trapjes op en af, of zelfs roltrappen op en af?

Lees meer

Korte enquête over opvoeden van je kind met CP: doe je mee?

De BOSK maakt een programma waarmee ouders zelf informatie en tips kunnen vinden over de opvoeding van een kind met cerebrale parese (CP). Hiervoor roepen we ouders op deel te nemen aan een korte enquête.

Lees meer
boekminke

Boek over praktische tips bij zorgintensief kind

Minke Verdonk lanceerde donderdag 23 november haar boek 'Oog voor Jou'. Daarin deelde de orthopedagoge, onderzoeker en trainer meer dan 130 tips en adviezen voor ouders én professionals die bij een zorgintensief kind betrokken zijn. Met dit boek wil zij een brug slaan tussen ouders en zorgprofessionals.

Lees meer

Kun je seks hebben met CP?

Hoe ga ik tijdens seks om met spasmes in mijn benen? Lukt penetreren als je CP hebt? Mijn bedpartner heeft geen CP, moet ik toch uitleggen hoe mijn lijf werkt? Dit zijn enkele vragen uit het boekje Kun je seks hebben met CP? 121 vragen en antwoorden over seks en CP. Vragen die je kunt hebben als je (nog) geen ervaring hebt met seks, zorgen om hoe het anders kan, prettig is, welke mogelijkheden jij hebt of hoe je met je partner over seks kunt praten. Info op de website, een boekje en een besloten forum geven je de antwoorden die je zoekt.

Lees meer