Word lid!

Nieuws

Sailh6us-DFX1275

It Sailhûs: toegankelijk genieten van Friesland en de Friese Meren

Zeilen kan vanuit het volledig toegankelijk watersportcentrum It Sailhûs in het Friese watersportdorp Elahuizen, direct aan het water. Speciaal voor leden van CP Nederland, EMB Nederland, Schisis Nederland en Spina Bifida en Hydrocephalus Nederland heeft SailWise een kennismakingsaanbod.

Lees meer
DKIZW_2-februari_beeld_24

23 maart: bijeenkomst jongerenteam Dat Kan Ik Zelf Wel

Heb je een lichamelijke beperking en ben je tussen de 9 en 19 jaar oud? Doe mee aan de campagne Dat Kan Ik Zelf Wel en kom op zaterdag 23 maart naar de bijeenkomst in Utrecht.

Lees meer

Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde over Participatie in Perspectief

Het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde van februari 2019 heeft een artikel gepubliceerd over het project Participatie in Perspectief. Onderzoekers schrijven dat ze "hebben ondervonden dat betrokkenheid van ervaringsdeskundigen op een positieve manier kan bijdragen aan de kwaliteit van het project."

Lees meer
beeldmerkcpnet

Nationale Onderzoeksagenda CP dicht kloof tussen onderzoek en praktijk

CP-Net ontwikkelt in 2019 met het veld een Nationale Onderzoeksagenda Cerebrale Parese die zorgt voor een betere aansluiting van onderzoek op de wensen en behoeften van mensen met cerebrale parese (CP).

Lees meer
lastige ouders

"Lastige ouders", theatervoorstelling over leven met een kind met een beperking

Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ op 27 maart maak je kennis met het verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Zo krijg je een inkijkje in het leven met een kind dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Lees meer

Televisieprogramma zoekt mensen met een droom

Voor het televisieprogramma ‘Over Winnaars’ is het Nederlandse bedrijf Fabiola op zoek naar avontuurlijke, inspirerende en levenslustige mensen tussen de (ongeveer) 18-40 jaar oud met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte, die een bepaalde droom hebben moeten opgeven vanwege hun beperking.

Lees meer

Lucille Werner gaat op zoek naar 'minister van Gehandicaptenzaken'

Presentatrice Lucille Werner start een campagne waarin ze pleit voor meer aandacht voor mensen met een handicap. Onder meer via een tv-programma gaat Werner op zoek naar de 'minister van Gehandicaptenzaken', zei ze in talkshow Jinek.

Lees meer
DKIZW_2-februari_beeld_39

DKIZW: jij kunt het zelf wel!

Het startschot heeft geklonken voor Dat Kan Ik Zelf Wel. Op 2 februari 2019 kwamen 6 eigenwijze jongeren met een lichamelijke beperking bijeen in Utrecht om bijgepraat te worden over dit nieuwe project van CP Nederland en SBH Nederland.(voorheen BOSK). In DKIZW gaat een team jongeren aan de slag met ‘eigen regie'.

Lees meer

Kennismakingsclinics kickboksen

Woon jij in de buurt van Zwolle of Raalte? Doe dan mee met een van de kickboksclinics van Kick voor sport. Zij organiseren samen met Tabonon en Iedereen Actief, SportService Zwolle kennismakingsclinics voor jeugd van 5 t/m 16 jaar en voor jongeren/volwassenen van 16 jaar en ouder.

Lees meer

Nieuwe KLIN©-groep voor kinderen met CMB

Heb jij een kind met communicatief meervoudige beperkingen (CMB)? Op 25 februari en 13 april is er een informatiebijeenkomst van Stichting Milo over het behandelprogramma KLIN©. KLIN© is het voor- en vroegschoolse educatieprogramma van Stichting Milo.

Lees meer