Word lid!

Nieuws

Noortje van Lith Jonge Activist van het jaar

Eén brief met enorme gevolgen. Noortje van Lith schreef premier Rutte over de plannen voor korting op het loon van mensen met een arbeidsbeperking. Mensen met een arbeidshandicap onder het minimumloon betalen kan toch niet?

Lees meer
BOSK-CPdag-031118-90-LR

Landelijke dag Cerebrale parese 2018: presentaties en foto's

Op zaterdag 3 november organiseerde de BOSK de Landelijke dag Cerebrale Parese in Utrecht. Met Erik Scherder, inspirerende workshops en een apart kinderprogramma. Een foto-impressie en een overzicht van de presentaties.

Lees meer
EMPOUDER_afb_liefde_is_festival_mail_01

Liefde is... op 14 februari, 2019 (kaartverkoop begonnen)

Graag brengen we 14 februari 2019 onder je aandacht. En niet omdat het dan Valentijnsdag is. Maar omdat het dan de hoogste tijd is voor het Liefde is… Festival van Emp/ouder.

Lees meer

KIDS Sein

KIDS staat voor Kinderteam voor Interventie en Diagnostiek. KIDS Sein is er voor kinderen met lichamelijke beperkingen, een verstandelijke beperking, psychiatrische stoornissen zoals ADHD, autisme, of specifieke syndromen.

Lees meer
beeldmerkcpnet

Vacature: Bestuurslid CP-Net

CP-Net zoekt een een bestuurslid die zelf CP of een kind met CP heeft en vanuit die ervaring mee kan denken over de beste strategie voor ons netwerk zodat we samen de doelen kunnen behalen. Enige bestuurservaring en/of ervaring met financiering van projecten en netwerken (sponsoring/ crowdfunding) is een pre.

Lees meer
Steptember-Logo-2018-RGB_90

Steptember 2018: meerdere records voor sponsoractie ten bate van cerebrale parese

Steptember is een groot succes met meerdere records. De sponsoractie heeft een recordbedrag van 332.534,60 euro opgeleverd! Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een groei van meer dan 70%. In 2017 werd 195.149 euro opgehaald.

Lees meer
wereld jaz2

11 november: voorstelling “De Wereld van Jaz”

Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in “de Wereld van Jaz” – een unieke muzikale vertelvoorstelling voor alle kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tussen 3 en 7 jaar. Op zondag 11 november is er een try-out.

Lees meer

Hardloper met CP tekent bij Nike

Voelt Cerebrale Parese voor jou als een obstakel in je leven? Voor Justin Gallegos niet. Hij had als kind beugels om zijn benen en kon amper lopen. Nu is hij de eerste atleet met CP die een contract tekende bij Nike!

Lees meer

Reflectietool integrale zorg

Houd zelf de regie bij de zorg voor je kind. Gebruik de reflectietool integrale zorg voor kind en gezin.

Lees meer
20_21 CP filmpje sport

Jongeren met CP winnen prijs World CP Day

Het project Participatie in Perspectief (PiP) heeft één van de World CP Day Awards 2018 gewonnen! Drie jaar lang hebben twaalf jongeren met cerebrale parese zich ingezet op de gebieden van zorg, sport en school. In PiP werkten het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en de BOSK samen met de jongeren en dit leidde tot prachtige resultaten: vier filmpjes over werk, sport, school en leven met CP, een poster over onderwijs en CP, een poster over ‘Hoe vind ik een (bij)baan?’, een polsbandje #ikhebCP én de prachtige site WijenCP.nl

Lees meer