Word lid!

Nieuws

CPCaLL_logo_def4

Deelnemers gevraagd voor onderzoek naar taalbegripsontwikkeling van kinderen met cerebrale parese

Onderzoekers van het VUmc zijn op zoek naar kinderen tussen anderhalf en acht jaar voor een onderzoek naar taalbegripsontwikkeling van kinderen met cerebrale parese (CP) en de factoren die dit bepalen.

Lees meer

Knelpunten in Passend Onderwijs? – wij horen het graag van je

Af en toe ontvangen we signalen binnen over problemen met Passend Onderwijs. Omdat we willen weten of deze zorgen bij veel ouders leven, roept de BOSK alle ouders op om ervaren knelpunten bij (passend) onderwijs te melden.

Lees meer
racerun

RaceRunning bij Europese kampioenschappen para atletiek in Berlijn 2018

Racerunning is officieel onderdeel geworden bij de para atletiek. Dat gebeurt als eerste tijdens de Europese kampioenschappen Para atletiek in augustus 2018 in Berlijn.

Lees meer

Landelijke dag Cerebrale Parese op 18 november

Kinderen met cerebrale parese (CP) en hun ouders, en volwassenen met CP zijn van harte uitgenodigd voor de landelijke dag Cerebrale Parese op zaterdag 18 november in Utrecht. Een dag om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen in inspirerende workshops.

Lees meer

Wegwijs bij naheffing eigen risico bij doorlopende behandeling

Soms krijg je tot je verbazing te maken met een naheffing van het eigen risico. Je ontvangt dan een rekening voor bijvoorbeeld 2016 terwijl de behandeling in 2017 heeft plaatsgevonden. Op Zorgwijzer staat een kennisdossier (inclusief begeleidende infographic) die uitlegt hoe het komt dat er bij een doorlopende behandeling een naheffing van het eigen risico van toepassing kan zijn.

Lees meer

Rolstoelvaardigheidstraining in Nederlands Tijdschrift voor Revalidatie-artsen

In het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatie-artsen is aandacht voor het nut van rolstoelvaardigheidstraining. Trainer Kees-Jan van der Klooster en Martijn Klem werkten mee aan het artikel.

Lees meer

Denk jij mee over zorg en onderwijs?

Het organiseren van de (medische) zorg die nodig is in schooltijd, verloopt niet altijd goed en het is vaak ingewikkeld om de financiering rond te krijgen. Met deze feedback van scholen, ouders en zorginstanties willen de ministeries van VWS en OCW verkennen of hier betere oplossingen voor zijn. Waar zou de oplossing aan moeten voldoen om voor ouders werkbaar te zijn? Laat je stem horen!

Lees meer

KRO-NCRV-programma op YouTube: Het B-Team voor en door jongeren met een beperking

Vanaf donderdag 5 oktober (17.00 uur) starten op het Youtube-kanaal van No Limits Network (powered by KRO-NCRV) uitzendingen van het B-Team. Het B-Team, dat bestaat uit vijf jongeren elk met een eigen beperking, gaat in hun wekelijkse programma consumentenproblemen aan de kaak stellen, oplossen of consumenten op het goede weg helpen.

Lees meer
boek brus

Nieuw boek: Broers en zussen in en om het ziekenhuis

Er is een nieuw kijk-, lees,- klets,- en doeboek voor de broers en zussen van -ook wel brussen genoemd. Met het boek wil schrijfster Anjet van Dijken chronisch ziek zijn bespreekbaar maken voor brussen.

Lees meer

Stomazorg verbeterd

Sinds 2012 toetst de Stomavereniging ziekenhuizen aan de normen voor goede stomazorg. De normen zijn ieder jaar aangescherpt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Lees meer