Word lid!

Nieuws

Collage 7 september 2019 balletworkshop

Balletworkshop voor kinderen met CP

Sierlijk, als een muis of een leeuw... op zaterdag 7 september dansten meisjes met cerebrale parese samen met de Junior Company dansers van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Een prachtige workshop, mogelijk gemaakt door Steptember.

Lees meer
beweging

Fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Daarom zijn voeding, beweging en slaap voor kinderen met CP erg belangrijk om zich fit en goed te voelen. Ouders kampen vaak met vragen, twijfels en zorgen rond deze thema’s. Vanaf nu kunnen zij terecht op de website www.bosk.nl/fysiekegezondheidbijCP met filmpjes, tips en praktische informatie van professionals en ervaringsdeskundige ouders om hen net dat steuntje in de rug te geven.

Lees meer

Online daten? Doe het veilig!

September is de maand van veilig internetdaten, online winkelen, sociale media, online privacy. Goed om even stil te staan bij veilig online daten. Want daten is leuk, maar niet altijd even veilig.

Lees meer
Erik Scherder en Eline EDmwICaXkAUHHZy

Steptember: Erik Scherder geeft aftrap voor sponsoractie voor cerebrale parese

Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder heeft op woensdag 4 september officieel het startsein voor Steptember gegeven. Hij deed dit door samen met Elinde, een meisje met CP, de Amsterdamse effectenbeurs te openen door middel van een gongslag. Tijdens de actie zetten deelnemers elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese (CP).

Lees meer

Erik Scherder over Steptember: "meer onderzoek voor een geweldige toekomst voor kinderen met CP"

Erik Scherder vertelt op NH Radio over de actie Steptember die vandaag is begonnen. Steptember is niet alleen goed voor het steunen van onderzoek naar cerebrale parese, vertelt Scherder, "de 10.000 stappen per dag zijn ook belangrijk voor je brein."

Lees meer

Strip Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt

Op zaterdag 17 augustus overhandigde voormalig paralympisch zitskiër Kees-Jan van der Klooster de eerste exemplaren van ‘Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt’ aan wielrenner Edwin de Wolf (Invictus Games-medaillewinnaar) en basketbalster Dagmar van Hinte (Orange Angel, wereldkampioen) tijdens het Kamper Stripfestival. Scenarioschrijver Paul Reichenbach en striptekenaar Arie van Vliet stellen hebben de strip gemaakt.

Lees meer
Groepsfoto-5739

Trainingen Rolstoelvaardigheid

Is jouw kind tussen de 5 en 18 jaar oud en gebruikt hij/zij een handbewogen rolstoel? NSGK organiseert weer rolstoelvaardigheidstrainingen in samenwerking met K-J Projects! Er zijn nog een paar plekken vrij in Leiden en in Zwolle.

Lees meer
ballet

7 september: Balletworkshop voor kinderen met CP bij het Nationaal Ballet!

Met dank aan Nationale Opera & Ballet en Steptember.nl mogen we een unieke workshop aanbieden aan maximaal 12 kinderen met cerebrale parese in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar.

Lees meer

Groepsbehandeling Omgaan met langetermijngevolgen CP

CP: hoe leef je ermee? De groepsbehandeling Omgaan met langetermijngevolgen CP bij Rijndam is ontwikkeld voor langetermijnklachten. Op volwassen leeftijd brengt Cerebrale Parese klachten met zich mee als pijn, vermoeidheid en een achteruitgang in het functioneren, zoals toenemende beperkingen bij het lopen of werken. Bijkomende problemen kunnen stemmingsklachten, een negatief zelfbeeld, onzekerheid of eenzaamheid zijn.

Lees meer

Oproep: ouders gezocht voor filmpjes met ervaringsverhalen CP

Voor het project Omgaan met het gedrag van kinderen met CP maakt CP Nederland een interactieve website. Hierop komt veel informatie te staan, waaronder situaties uit de praktijk, tips en uitdagingen om als ouder zelf (anders) aan de slag te gaan met het gedrag van je kind.

Lees meer