Word lid!

Nieuws

unieksporten.nl detail

Unieksporten.nl: zoekhulp voor sporten met chronische aandoening

Sporten met een chronische aandoening is mogelijk. Het kan alleen lastig zijn om een plek te vinden waar je aangepast kunt sporten. Ben of ken jij iemand die een geschikte sportplek zoekt? Op de website Unieksporten.nl kan je zoeken naar een passende sportvereniging.

Lees meer
WCPD17_Logo_Dutch_CMYK

6 oktober: vier Wereld CP Dag!

Op 6 oktober is het Wereld CP Dag. Maak en deel een selfie, deel je verhaal!

Lees meer

Paralympische Talentdag op 14 oktober

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken! Meld je aan voor de Paralympische Talentdag!

Lees meer
FB1_DenkAndersDebat2018 (002)

14 november: DenkAndersDebat voor jongeren met een beperking

Op 14 november organiseert Ieder(in) een jongerendebat. Ze doen dat samen met Jongerenpunt Midden-Brabant en HoezoAnders. Op het DenkAndersDebat kun je niet alleen je mening laten horen, maar ook andere jongeren met een beperking ontmoeten.

Lees meer
Cover Vroeg 3-2018

Vakblad Vroeg: "Diagnose en behandeling cerebrale parese kan eerder en beter"

Voor de meeste zorgprofessionals die werken met jonge kinderen is cerebrale parese een bekende aandoening. Toch zijn er nog veel witte vlekken in de behandeling van deze kinderen.

Lees meer
Team Tim Jeffrey Heijmans en gezin (002)

Steptember-topteam Tim: "Het is een kwestie van durven vragen en gewoon doen"

Als er een prijs voor de meest enthousiaste deelnemers aan Steptember zou zijn, dan zouden Jeffrey en Dorinda Heijmans uit Twello op 1 staan. Samen met Sascha en de vader van Dorinda vormen zij team Tim. Zij sporten vier weken lang voor hun zoontje Tim van 3 ½ dat geboren is met cerebrale parese (CP). Nog voor Steptember begon, hadden zij al meer dan 2.000 euro opgehaald. Wat is hun geheim?

Lees meer

Gezocht: ervaringsdeskundige voor CP-Net

Ben je ouder van een kind met cerebrale parese en wil je een bijdrage leveren aan de CP-zorg? Spreekt het je aan om samen te werken met zorgverleners en onderzoekers? Dan is meedoen aan het CP-Net echt iets voor jou!

Lees meer

Zaterdag 3 november: Landelijke dag Cerebrale parese

Op zaterdag 3 november is de Landelijke dag Cerebrale Parese. Dat mag je niet missen, dus blokkeer de datum in je agenda! Met een sprankelende bijdrage van Erik Scherder, inspirerende workshops en een apart kinderprogramma. Meld je snel aan via deze pagina!

Lees meer

Oudercursus helpt kinderen zich te uiten via spraakcomputer

Kinderen die door een motorische beperking niet of moeilijk praten, kunnen gebruik maken van een spraakcomputer om zich te uiten. Rijndam Revalidatie merkte dat veel ouders, na aanschaf van zo’n dynamisch en duur hulpmiddel, veel vragen over het gebruik hebben.

Lees meer

Nieuwe behandelmethode voor spasticiteit bij kinderen

De Hoogstraat Revalidatie en het Opleidingscentrum NT-e introduceren een nieuwe behandelmethode bij spasticiteit: Extracorporale Shock Wave Therapie (ESWT).

Lees meer