Word lid!

Nieuws

LEESTIP Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)

Tineke Honingh is schrijver, educatief auteur en ex-juf. Zij typt regelmatig verhalen, informatieve teksten en opdrachten voor in de klas. Haar nieuwe boek: ‘Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)' is onlangs verschenen. Dit gaat over Bo, een gewoon meisje van twaalf jaar dat cerebrale parese (CP) heeft. Bo is net verhuisd van de stad naar een dorp en gaat naar een nieuwe school in groep 8. Zij ontmoet Tom in haar klas; één boek, twee verhalen, en één vriendschap.

Lees meer

Uitnodiging voor gesprek over onderzoek naar botuline-injecties

Het VUmc en de VSOP willen graag je mening horen over een internationaal onderzoek naar botuline-injecties. Ouders van kinderen met CP en jongeren met CP zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan een bijeenkomst in het VUmc.

Lees meer

LEESTIP Emp/Ouder Gids voor ouders na de diagnose

De Emp/Ouder Gids voor ouders na de diagnose, een eerste helpende hand, is sinds kort beschikbaar. Deze gids is geschreven voor ouders die net de diagnose van hun kind hebben gehoord. Een diagnose van een handicap of chronische ziekte.

Lees meer

Oproep CP-app

De ontwikkeling van een app voor volwassenen met CP, daar zijn Rijndam Revalidatie, Erasmus MC, De Hoogstraat Revalidatie en de BOSK mee bezig. Input van de doelgroep mag natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer
BOSK

15 september: algemene ledenvergadering BOSK

We nodigen alle BOSK-leden van harte uit voor de tweede algemene ledenvergadering (ALV) dit jaar op 15 september. De uitnodiging wordt in de tweede helft van augustus naar de leden verstuurd.

Lees meer

LEESTIP Speciale schoenen, stap voor stap

Schoenen shoppen, een leuk dagje uit! Voor kinderen met CP is de jacht naar schoenen alleen niet zo makkelijk. Want hoe meet je orthopedische schoenen aan, is dat niet eng? Zijn die aangepaste schoenen niet stom? Dat zijn vragen die voorbij komen als je kind de eerste stap zet naar orthopedische schoenen.

Lees meer

20 september: informatieavond voor volwassenen met cerebrale parese

Op donderdagavond 20 september organiseren de BOSK en Roessingh samen een interactieve informatieavond voor volwassenen met cerebrale parese, met als thema ‘CP-Dichtbij’.

Lees meer
dit-is-cp-socialshare_final

Leven met cerebrale parese, een gevecht tegen vooroordelen

Vandaag lanceert de BOSK de campagne #ditisCP. Cerebrale parese (CP) is de meest voorkomende, ongeneeslijke, lichamelijke beperking bij kinderen. En tegelijkertijd de minst bekende, waardoor mensen snel hun oordeel klaar hebben. Hoog tijd dus voor minder vooroordelen.

Lees meer

OPROEP Onderzoek CP

Het Erasmus MC en Rijndam Revalidatie in Rotterdam doen onderzoek naar problemen die volwassenen met CP ervaren naarmate ze ouder worden, zoals pijn en vermoeidheid. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen welke aspecten van het functioneren voor volwassenen met cerebrale parese belangrijk zijn, en waar meer aandacht voor moet komen in de huidige behandeling. Doe jij mee aan het onderzoek?

Lees meer

Onderzoeksagenda kinderrevalidatie: bepaal de volgorde van de onderzoeksvragen

Om ervoor te zorgen dat wetenschappers zich over die problemen buigen die wij als ouders het belangrijkst vinden, ontwikkelt de BOSK met ouders een “onderzoeksagenda Kinderrevalidatie”. We weten welke 12 vragen ouders aan onderzoekers in de kinderrevalidatie willen stellen, maar we weten nog niet in welke volgorde. Jij bent dus aan zet!

Lees meer