Word lid!

Nieuws

Project over invloed van leefstijlfactoren op de gezondheid van kinderen met cerebrale parese

Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht start met een driejarig innovatieproject waarin wordt onderzocht op welke wijze voeding, slaap en fysieke activiteit bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van kinderen met cerebrale parese (CP). De BOSK is betrokken bij het project.

Lees meer
Gabriëlla & Eva 1

8-11 augustus: internationaal voetbalkamp CP voor meisjes en vrouwen

Only for girls: van 8 tot en met 11 augustus kunnen meisjes en vrouwen met cerebrale parese meedoen aan een internationaal voetbalkamp CP in Barcelona. Hou je van voetballen, wil je graag je voetbaltalent verder ontwikkelen? Meld je aan! Dit initiatief is een eerste stap om ook CP-voetbal voor vrouwen te realiseren.

Lees meer
kind met handschoen

Uitkomsten Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie bekend. Denk mee over de uitkomsten

Honderden mensen hebben de afgelopen maanden laten weten welke onderzoeksvragen op de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie moeten komen. Uit een lijst van twaalf onderwerpen koos elke ouder de drie thema’s waar nieuw onderzoek het hardst nodig is. Fysieke ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, en kwaliteit van leven, bleken de drie thema’s waar onderzoekers in de kinderrevalidatie volgens ouders het meeste aandacht aan moeten geven. Bovendien konden ouders binnen elk thema op de specifieke onderzoeksvragen stemmen die zij het meest urgent vonden.

Lees meer

Informatieavond CP

Op woensdag 21 maart organiseert de BOSK in samenwerking met Adelante een informatieavond over Cerebrale Parese in Valkenburg. Ben jij ouder van een kind met CP? Dan ben je van harte welkom.

Lees meer
kampeerweekend--kampvuur

CP Kampeerweekend: elkaar ontmoeten in ongedwongen sfeer

Van 15 juni tot en met 17 juni organiseren ouders met de BOSK weer het CP Kampeerweekend. Het weekend is op camping De Ruimte in Dronten.

Lees meer

Paralympische Spelen Pyeongchang 2018

Op 9 maart is het zover. Dan is de opening van de Paralympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De openings- en sluitingsceremonie (18 maart) zijn live te zien op tv. Die mag je toch niet missen!

Lees meer

Klokhuis-uitzending 'Spastisch'

Op 27 maart is er een herhaling te zien van het programma Het Klokhuis met het thema Cerebrale Parese. De uitzending die als titel 'Spastisch' heeft, is op 6 oktober 2015 voor het eerst uitgezonden, maar is nog steeds actueel.

Lees meer

Martijn Klem (BOSK): "Psychosociale zorg is de grootste blinde vlek in de kinderrevalidatie"

"Je zou verwachten dat revalidatieartsen met hun teams weerbaarheid van kinderen tot de kern van hun behandeling zouden maken. Niets is minder waar. De psychosociale zorg aan kinderen is de grootste blinde vlek in de kinderrevalidatie." Dit schrijft Martijn Klem, directeur BOSK in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Lees meer
zomerweek tweehandige activiteiten

Zomerweek: vergroot je zelfstandigheid in tweehandige activiteiten

Voor de vijfde keer organiseert Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede, in augustus 2018 de Handig-2-Handig trainingsweek. In deze week kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar werken aan het vergroten van de zelfstandigheid in alledaagse tweehandige activiteiten.

Lees meer
Escape room slot

24/25maart: wil je ook ontsnappen? Ga mee naar de Escape Room!

Denk jij dat het jou lukt met andere jongeren uit een Escape Room te ontsnappen? Ben je tussen de 15 en 22 jaar en heb je een lichte vorm van CP? Kom dan op 24 en/of 25 maart naar Utrecht.

Lees meer