Word lid!

Nieuws

BOSK bezorgd over revalidatiezorg aan volwassenen met cerebrale parese

Vorig jaar trok de BOSK aan de bel: steeds vaker lieten volwassenen met cerebrale parese (CP) ons weten dat zij niet de zorg kregen die ze nodig hadden. Sindsdien zijn wij in gesprek met Revalidatie Nederland (RN), de Vereniging van RevalidatieArtsen (VRA) en op enige afstand de zorgverzekeraars. De BOSK heeft deze week een brief gestuurd naar RN en VRA met het verzoek om nog voor de zomer de eerste stappen te zetten om de zorg aan volwassenen met CP te verbeteren.

Lees meer

Steunpunt Onderwijs helpt (ouders van) leerlingen met een beperking

Met het Steunpunt Onderwijs gaat het NSGK hulp bieden aan ouders die voor hun kind met een beperking een plek zoeken in het reguliere onderwijs maar daarin vastlopen. Het Steunpunt is ook voor jongeren met een beperking die vastlopen in het reguliere onderwijs.

Lees meer

Miss Roos en NS geen mis(s)match

Roos Prommenschenckel won in 2006 de eerste mis(s)verkiezing, voor vrouwen met een beperking. Met haar foundation zet ze zich al ruim 10 jaar in voor de toegankelijkheid in het treinvervoer. En dit doet ze met veel succes!

Lees meer
huntenpop 2017 BOSK

12 augustus: Kensington en Chef' Special op Huntendwarspop 2017

Op 12 augustus 2017 is de 6e editie van Huntendwarspop. Met Kensington, Chef' Special, Delain, Navarone, Drive like Maria, Bökkers, Kraantje Pappie, Paul Elstak en veel anderen.

Lees meer

Passend onderwijs: kinderen van de Sint Maartenschool in Nijmegen

Passend onderwijs in theorie: kinderen krijgen zorg en ondersteuning om onderwijs te volgen. De praktijk is anders: de Maartenschool in Nijmegen krijgt geen geld meer voor zorg. Wat blijft er dan nog over van een plek waar kinderen met een beperking alle aandacht krijgen?

Lees meer

Doe je mee? Steun de actie #ikziejewel

In de uitzending van KASSA van 8 april lieten vier moeders van kinderen met een (zeer) ernstige meervoudige beperking zien hoezeer het water hen aan de lippen staat. Ze kregen honderdduizenden reacties! Om nog meer mensen te bereiken, gaat de actie #ikziejewel van start. Doe mee en geef deze gezinnen een gezicht.

Lees meer

Informatietool WWW-Wijzer voor ouders van kinderen met een fysieke beperking

Als je een kind met een beperking krijgt, betekent dat veel voor jou en voor je gezin. Veel afspraken in het ziekenhuis, in gesprek met verschillende artsen en andere professionals: je zit vol vragen. Vanaf nu is er voor jou een digitale informatietool beschikbaar: de WWW-Wijzer. Je vindt hem op www.tool.wijzer.me

Lees meer

Sailwise: onbeperkt zeilen

SailWise is al meer dan 40 jaar de watersportorganisatie voor mensen met een beperking. Mensen kunnen een dag of meerdere dagen komen, alleen of als groep. Op vier unieke aangepaste en rolstoeltoegankelijke locaties in Nederland, kunnen gasten diverse vormen van watersport uitoefenen.

Lees meer

CP-Net Knowledgebrokersdag: kennis en ervaring uitwisselen over psychosociale zorg

Op 15 maart organiseerde CP-Net een Knowledgebrokersdag. Professionals, mensen met cerebrale parese (CP) en hun ouders, en onderzoekers van diverse zorginstellingen in Nederland kwamen bij elkaar. Het doel: kennis over CP met elkaar te delen.

Lees meer
Janneke

Even voorstellen: Janneke Hazelhoff

Sinds 1 oktober 2016 werkt Janneke Hazelhoff vanuit de BOSK en VUmc als projectmanager aan het opzetten van een landelijk CP register. Ze stelt zich even voor.

Lees meer