Word lid!

Het ervaringsteam CP: "voor en door mensen met CP"

Het ervaringsteam Cerebrale Parese (CP) is er voor en door mensen met CP. Ons team bestaat uit vrijwilligers, die allemaal op een of andere manier affiniteit hebben met CP. Dit kan zijn omdat zij persoonlijke ervaringen hebben met CP; zij hebben bijvoorbeeld zelf CP, een kind met CP of zoals ikzelf als zus van een broer met CP.

Inzetten van je talent!

De diversiteit maakt het ervaringsteam CP tot een bijzonder team, waarin iedereen naar eigen wens en op basis van eigen talenten en mogelijkheden een bijdrage levert.

 

Daadkracht 

Het ervaringsteam CP beperkt zich niet tot het onderling uitwisselen van ervaringen, maar heeft de ambitie om méér dan dat te zijn. We willen als team daadwerkelijk iets betekenen voor mensen met CP. Wij proberen hierbij aan te sluiten bij onze eigen ervaringen en interesses, maar vooral ook bij de behoeften vanuit onze achterban. Waar lopen mensen met CP in het dagelijks leven tegen aan? Waar zouden zij behoefte aan hebben? Wat zouden wij als ervaringsteam CP kunnen betekenen?

 

Wat doet het ervaringsteam?

De werkzaamheden van het ervaringsteam zijn divers: van het organiseren van informatieavonden rondom CP tot het schrijven van tips en trics omtrent verschillende thema's (hulpmiddelen, reizen, arbeid). Ook hier vragen wij regelmatig de leden om input te geven. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk in verbinding te staan met andere initiatieven rondom CP. Wij onderhouden contacten met verschillende initiatieven om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom CP en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Heb je ideeën of tips voor het ervaringsteam? Deze kun je sturen naar cpervaringsteam@bosk.nl.