Word lid!

Dat Kan Ik Zelf Wel

De BOSK is bezig met het opzetten van een campagne onder de titel ‘Dat Kan Ik Zelf Wel’. Achterliggende gedachte hiervan is dat jongeren met een lichamelijke beperking zelf graag het heft in handen hebben om het leven te leiden dat zij willen. Maar dat niet altijd kunnen of mogen of doen. Hoe zit dat?

Jongeren

Om de achterliggende gedachte van het project goed in kaart te brengen, stelt de BOSK jongeren tussen 9 en 16 jaar met een lichamelijke beperking de vraag: hoe zit het met die 'eigen regie'? Is 'zelf doen omdat je het zelf wel kunt' een reëel probleem in je dagelijkse leven? Hoe laat jij weten aan je vrienden, vriendinnen, ouders, docenten en andere mensen in je omgeving DAT JIJ ZELF HET HEFT IN HANDEN HEBT? En niet altijd hulp nodig hebt?

Meedoen?

Meld je aan voor het jongerenteam – 2 februari 2019 is er een kick off in Utrecht van DKIZW en daarna zijn er nog twee vervolgbijeenkomsten – aanmelden kan nog. Stuur een mailtje naar Diana@bosk.nl

 

Ouders

Ook aan ouders van kinderen met een lichamelijke beperking stelt de BOSK deze vraag. Hoe zit het in de praktijk van alledag met dit zelf doen. Laten ouders hun kind veel zelf doen? Zelf ervaren? Wordt er over gesproken met elkaar? Hoe geef jij je kind regie over lijf en leven? Is het een onderwerp van belang?

Meedoen?

Meld je aan voor het ouderteam – er is 2 februari 2019 een kick off in Utrecht van DKIZW met wellicht een vervolgbijeenkomst - aanmelden kan nog – stuur een mailtje naar Diana@bosk.nl

 

 

Zelf doen jongeren

Dat Kan Ik Zelf Wel is een project met, voor en door jongeren met een lichamelijke beperking. Zij gaan zelf aan de slag met Dat Kan Ik Zelf Wel. Zij helpen mee een campagne te ontwikkelen om een boodschap over te brengen aan anderen. Jongeren doen ervaring op met filmen, schrijven, presenteren en alles wat ze zelf nog meer verzinnen. Zolang het maar gericht is op het overbrengen van de boodschap: Dat kan ik zelf wel.

 

De kick off op 2 februari zet de toon. Doe je mee?

 

Zelf doen ouders

Dat Kan Ik Zelf Wel is OOK een project waarin ouders van kinderen met een beperking een duidelijke rol hebben. Want als het gaat over jongeren die iets ervaren, dan komen onherroepelijk ouders (of vrienden of vriendinnen of docenten of anderen) om de hoek. Zij (moeten) iets doen of (moeten) iets laten. De mening, opvatting of zienswijzen van ouders (en anderen) is van groot belang in het ontwikkelen van de boodschap. En wellicht nog meer dan dat: in het ontwikkelen van middelen waarmee zij zelf aan de slag kunnen (en willen).

 

Heb jij ideeën? Wil je meepraten? Meld je dan aan voor kick off op 2 februari in Utrecht