Word lid!

Vakanties en uitstapjes

Je vindt via internet veel reisaanbieders, campings en hotels voor rolstoelvriendelijke, toegankelijke vakanties en uitstapjes. De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) heeft een de Blauwe Gids (nieuw venster), een online zoekhulp voor allerlei soorten vakanties en uitstapjes. Ook in onze agenda staat regelmatig informatie over uitjes en vakanties, ook die we zelf organiseren:

BOSK Winterweek in AuBOSK Winterweek

Ieder jaar in februari en soms óók in maart organiseert de BOSK Winterweek in het Oostenrijkse Au (zie foto). Aankondiging van de reis vindt plaats in BOSK Magazine en in BOSK Nieuws op deze website. Hou de agenda in de gaten en wees er wel snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! 

BOSK CP kampeerweekend

Elk jaar in juni organiseert de BOSK een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese. Er wordt gekampeerd op Camping De Ruimte in Dronten onder het motto: niets hoeft, alles mag.

Elk gezin kampeert in zijn eigen tent, caravan, vouwwagen of camper. Maar door het gebruik van één eigen veld ontstaat er gemakkelijk contact. De kinderen maken plezier met elkaar en de ouders ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer. Het kampeerweekend wordt op deze website aangekondigd in de agenda Cerebrale parese

Verschoonruimte

Als je CP hebt, is een toiletbezoek als je eropuit gaat niet altijd even gemakkelijk. Voor baby's bestaan er verschoonruimtes. Maar wat als je als volwassene behoefte aan verschoning hebt? In het Verenigd Koninkrijk hebben ze daar de oplossing voor: verschoonruimtes voor klein en groot, de zogenoemde changing places toilets. Wil jij weten waar je terecht kunt voor verschoning als je op vakantie gaat naar Groot-Brittannië? Bekijk dan de website van Changing Places en ga goed voorbereid op vakantie.

Rolstoelvriendelijke vakantieparken in Nederland

Op welke vakantieparken in Nederland kun je gemakkelijk terecht met je rolstoel? Met het bungalowparkoverzicht is het zoeken naar een rolstoelvriendelijk park verleden tijd. Doe er je voordeel mee!

Stichting Hinkelaar

De Stichting Hinkelaar reist iedere keer weer met een groep van 8 tot 15 man af naar bijzondere plekken. Ja, plekken waar mensen met lichamelijke beperking en chronische zieke grensverleggende activiteiten kunnen ondernemen. Het motto van De Hinkelaar is dan ook: Hoezo, kan niet? Want alles is mogelijk.

De organisatie zorgt ervoor dat het mogelijk wordt grensverleggende activiteiten te ondernemen in zowel binnen- als buitenland. Zij regelen een aangepaste accommodatie, vervoer, hulpmiddelen en vrijwilligers. De rest moet degroep met elkaar doen. Hierdoor ontstaat een vriendschappelijke band. En dat is de kracht van de stichting. 

Avontuurlijke mensen die jong van geest zijn, zijn van harte welkom. Tijdens de weken en weekenden is de groep met elkaar. Iedereen draagt zijn steentje bij. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen reizigers en vrijwilligers. 

 

Van paragliden tot blokkarten, niks is te gek bij de avontuurlijke stichting. Lijken deze vakanties iets voor jou? Of wil je mee als vrijwilliger? Bekijk dan de website.