Word lid!

Blog

Geef

Passend sporten?

Nog minder dan 2 weken te gaan voor de Langste Dag Challenge. Op 21 juni ga ik 300 kilometer fietsen voor het goede doel (CP Nederland (voorheen BOSK)). Ik heb hard getraind. Met dit jaar al 3000 kilometer in de benen en ruim 170 uur op de fiets, ben ik er wel klaar voor. Voor bloggen had ik helaas wat minder tijd. Maar hier ben ik weer.

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Grensverleggende activiteiten!”

Wie wil dat nou niet; grenzen verleggen in het leven. Als je leeft met een beperking is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Ondanks dit heb ik gezocht en gevonden.

Lees meer
Geef

Van driewieler naar racefiets.

Begin januari dit jaar heb ik me ingeschreven voor de Langste Dag Challenge. Ruim 300 kilometer rond de provincie Noord-Holland vanuit Amsterdam. Ik zag het voorbij komen op Facebook en dacht: Ach, waarom ook niet? Dan heb ik een reden om deze winter mijn racefiets eens niet maanden aan de muur te laten hangen. Dat klinkt alsof het een eitje is, maar dat is het natuurlijk niet. Voor geen enkele fietser en zeker niet voor een fietser met Cerebrale Parese zoals ik.

Lees meer
Foto mij zwart wit

Beperking? Slapen doe je maar in een beschadigd, tweedehands bed (2)

Een nieuw bed is geen simpel iets als je leeft met een beperking. In mijn vorige blog vertelde ik de rompslomp rond het aanvragen van een nieuw bed. Inmiddels zijn er vervolg stappen gezet.

Lees meer
fotosessie 3

Durf jij je bloot te geven?

Cookies, je kent ze vast wel. Niet om op te eten, maar om je internetgedrag te mogen volgen. Gedachteloos klik je accepteren aan. Zo normaal vinden wij dat al. Toch zou de melding: ik accepteer privacy ook niet misstaan. Privacy is heel persoonlijk. Het is daarbij belangrijk zelf te mogen bepalen wat er met elkaar gedeeld wordt. Die keuzes zijn bij ieder mens anders en het is belangrijk dit van elkaar te accepteren en te respecteren.

Lees meer
Foto mij zwart wit

“Denken vanuit mogelijkheden!”

De lente komt er weer aan de zon schijnt steeds meer. Voor mijn lijf en mijn hoofd is het veel fijner dan de kou. Ik heb veel meer energie, met warme temperaturen. Uitwaaien wie wil dat nou niet? Ik heb hiervoor een manier gevonden.

Lees meer
DSC00490

Overwinning, wat voelt het elke keer goed!

Het is lang geleden dat ik een blog geschreven heb. Puur omdat er de laatste tijd geen aanleiding was om over te schrijven. Tot vandaag. Een héél simpel ding voor vele mensen, voor mij een hele grote opgave!

Lees meer
Foto mij zwart wit

Beperking? Slapen doe je maar in een beschadigd, tweedehands bed

Ieder mens heeft na een tijd behoefte aan een ander bed, dit geldt natuurlijk ook voor mij. Na 20 jaar hetzelfde bed te hebben gehad, en rugklachten gekregen te hebben besloot ik om actie te ondernemen voor een ander hoog-laag bed. Dit is niet zo eenvoudig als je denkt.

Lees meer
fotosessie 3

Een déjà vu maar dan nog veel mooier!

2018 was voor mij een heel bijzonder jaar! Ik mocht tante worden. Dit was een enorm hoogtepunt voor mij. Iets wat diep van binnen altijd een wens van mij is geweest. Vanwege mijn beperking is zelf moeder worden voor mij niet reëel. Dit geeft het tanteschap extra glans. Dat het dan in 2018 niet 1 maar zelfs 2 keer gebeurde is erg bijzonder! In december gebeurde het voor de tweede keer en leek het wel op een déjà vu al wist ik heel zeker dat dit niet eerder gebeurd kon zijn. Dit was vele malen mooier!

Lees meer