Word lid!
2 september 2016

Meedenkers en -doeners gevraagd voor woonzorginitiatief

Angela en Wikke zijn op zoek naar mensen die samen met hen willen meedenken en -doen. Zij hebben een droom voor een nieuwe woon- en logeerlocatie in de buurt van Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern.

Zij delen deze droom met Philadelphia, een landelijke zorginstelling met een frisse kijk op zorg. De droom van Angela en Wikke is om een vernieuwend concept te realiseren: zorg zoals zij die graag voor hun kinderen zouden willen zien op het moment dat de zorg thuis niet meer te realiseren is. De zoektocht naar kleinschaligheid in de zorg, maar toch de (wettelijke) veiligheid van grootschaligheid door samenwerking te zoeken met meerdere partijen.

Verkenning

De basis van deze samenwerking tussen zorgvrager en aanbieder is ‘anders kijken naar intensieve zorg’. Ze hebben een gedeeld uitgangspunt, maar staan nog aan de vooravond van de verkenning en om verder te komen en willen graag de groep verbreden. Zorgverslimming (nieuw venster) en de Coöperatieve Samenleving helpen hen hier ook bij, omdat lokale netwerken en draagvlak essentieel zijn bij deze ontwikkeling.

Ook andere doelgroepen

De kinderen an Angela en Wikke hebben een ernstig meervoudige beperking, maar ze zoeken ook naar zorgvragen van andere doelgroepen. Het gaat vooral om de combinatie van de functies verpleging en verzorging. Bijvoorbeeld intensieve zorg voor lichamelijke beperkingen als intensieve ouderenzorg. Maar: denk niet te veel in hokjes van beperkingen! Het motto voor verschillende zorgvragers onder 1 dak is: samen waar het kan, alleen waar nodig.

Meer weten?

Zoek jij dus ook een plek om de hoek waar je geliefde met een zorgvraag kan wonen of logeren, of loop je rond met het idee iets dergelijks te starten en haak je graag aan bij een groter concept, neem dan contact met Anna Maria Flier. Je krijgt dan een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 28 september 2016. Deze bijeenkomst zullen Angela en Wikke samen met Philadelphia, Zorgverslimming en de Coöperatieve Samenleving organiseren.

Naar overzicht