Word lid!
29 oktober 2015

Oproep: vragen woonwens MCG/EMB

Ellen de Ruiter en Beer Boneschansker werken al jaren in projecten voor mensen met een handicap. Wonen heeft daarbij hun speciale belangstelling. Beer Boneschansker is zelf ouder van een dochter met MCG. Voor dit onderzoek zijn ze op zoek naar ouders en verwanten van mensen met een meervoudige complexe handicap die een korte vragenlijst hierover willen invullen.

Mensen met meervoudige complexe handicaps hebben woonwensen net als iedereen. Alleen kunnen zij die moeilijk kenbaar maken. Omdat mensen met meervoudige complexe handicaps veel zorg nodig hebben leidt het bijna altijd tot wonen in een groepswoning bij een instelling of kleinschalig woonproject.

 

Platform EMG denkt dat met nog meer aandacht de authentieke woonwens van iemand met een meervoudig complexe handicap beter tot zijn recht kan komen en daarmee de kwaliteit van zijn of haar bestaan verbeterd kan worden. Hiervoor doen zij op dit moment een onderzoek naar hoe je die authentieke woonwens beter kunt horen en beter kunt realiseren. Hierin worden ze gesteund door de NSGK.

Ellen de Ruiter en Beer Boneschansker werken al jaren in projecten voor mensen met een handicap. Wonen heeft daarbij hun speciale belangstelling. Beer Boneschansker is zelf ouder van een dochter met MCG.

 

Deelnemen aan het onderzoek Woonwens MCG
Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar ouders en verwanten van mensen met een meervoudige complexe handicap die een korte vragenlijst hierover willen invullen. Als je geïnteresseerd bent om die vragenlijst in te vullen mailen ze die graag naar je toe.

Naar overzicht